АБА лига без сврхе и такмичарског циља!

Скупштина КСС се одредила да би домаће првенство требало да има приоритет, такође и једногласно сви српски клубови на седници одржаној у Нишу.

Кошарка 28.02.2016 | 20:20
АБА лига без сврхе и такмичарског циља!

Скупштина Кошаркашког савеза Србије заузела је став у Нишу: У први план такмичарски и календарски мора да иде српска Суперлига, због репрезентације, наших клубова, али и због тога што АБА лига сваке године губи такмичарску драж, а могло би се лако десити ускоро и проходност у Европу.

Зашто се онда игра Јадранска лига и чему служи предстојећи плеј-оф? АБА лига је не тако давно имала два сигурна места у Евролиги, сад је неизвесно и једно. Због тога је логично да се питамо шта ће бити са АБА лигом, каква је њена сврха?

У овом тренутку се не зна зашто се игра и како су се определили клубови и национални савези са једне и аба лига са друге. Уз то, ФИБА која прави предузеће, тражи до 2. марта уговор са националним лигама.

Тренутно се изнурују клубови, на удару су највише Звезда и Цедевита, који покушавају да се боље пласирају због уласка у Евролигу. У том случају би се домаћа лига играла као рингишпил, сваки други дан, а зашто би се онда мучили и малтретирали?

Подсетимо и да су хрватски и словеначки савези тражили од ФИБА да њихови клубови иду у Европу преко националних а не АБА лиге. Састанак председништва АБА лиге је у четвртак у Београду након кога би доста тога могло да буде јасније.

Наши клубови све млађи и бољи

Јасно је да би се квалитет наше лиге подигао, ФМП и Мега су имали на завршном турниру Купа најмлађе тимове, просечна старост Меге је 20 година, 7 месеци и 20 дана, а ФМП-а 20 година, 8 месеци и 22 дана, с тим што освајач Кораћа има четири странца.

Коментари / 0

Оставите коментар