Кандидати за селектора БиХ: Бајић, Лукајић...

"Зашто не рећи да нам је Драган Бајић интересантан. Он је трофејни тренер Игокее, ради одличан посао. Интересантни су и Адис Бећирагић, Жељко Лукајић, Дамир Мулаомеровић...", каже члан Стручног савјета КС БиХ Сулејман Беговић.

Кошарка 26.02.2016 | 09:40
Кандидати за селектора БиХ: Бајић, Лукајић...

Стручни савјет Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине у саставу Драган Бајић, Тихомир Бубало и Сулејман Беговић разматрао је неколико опција за новог селектора мушке сениорске репрезентације.

Стручни савјет Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине (КС БиХ) на посљедњој сједници, између осталог, разматрао је и имена кандидата за новог селектора сениорске мушке бх. репрезентације, односно потенцијалног стручњака за насљедника Душка Ивановића.

Савјет у саставу Драган Бајић, Тихомир Бубало и Сулејман Беговић, како кажу, разматрао је неколико опција. Сачињен је оквирни списак "интересантних кандидата за селектора", који би у наредном периоду требали бити предложени Управном одбору у "распаду", тренутно нефункционалном.

По три члана из сваког народа чине УО КС БиХ, а међу осталима, сва три из реда Хрвата поднијела су оставке, па према контроверзном и неспортском Статуту КС БиХ не могу бити доношене одлуке. Да ствар буде чуднија и да је свих девет чланова УО КС БиХ на окупу за одлуку нпр. о новом селектору мора гласати њих шест, с тим да гласају најмање по двојица из једног народа.

"Имали смо први састанак у новом сазиву. Размотрили смо ситуацију како функционисати као Стручни савјет КС БиХ у тренутној ситуацији. Потом, направили смо стратегију и предложићемо Управном одбору селекције које се требају такмичити овог љета. То су мушка кадетска репрезентација која иде на Европско првенство у Пољску, У-17 селекција на Свјетско првенство у Шпанију, У-18 тим који ће играти на ЕП А дивизије у Турској, те сениори у квалификацијама за ЕП. Што се тиче жена јуниорке су домаћини ЕП у дивизији Б, па би и поред тешке ситуације било дегутантно да домаћин не наступа. Исто тако, предложићемо да игра и У-20 женска селекција која ће бити учесник А дивизије ЕП, као и сениорке које наступају у текућим квалификацијама за ЕП", истакао је Беговић.

На питање може ли открити о којим "интересантним именима за селектора мушке сениорске репрезентације БиХ" су причали Бајић, Бубало и он на састанку, Беговић је рекао:

"Нисмо превише о именима причали. Коме смо могли предложити кандидате када нема Управног одбора. Већ каснимо око програма и припрема и избора селектора, те се ми у Савјету надамо да ће се остатак УО што прије конституисати јер кад им предложимо имена они ће морати са њима причати око услова рада. На концу они ће изабрати селектора међу нашим предложеним кандидатима".

Потом, Беговић је, ипак, одлучио донекле "открити карте":

"Оно што вам сигурно могу рећи, видим неки лицитирају са његовим именом, је да Ненад Марковић сада неће бити селектор БиХ. Разговарао сам са њим и у овом моменту на њега не можемо рачунати, јер има друге професионалне и приватне обавезе. Разговараћемо још са неким тренерима. Но, зашто не рећи да нам је Драган Бајић интересантан. Он је трофејни тренер Игокее, ради одличан посао. Интересантни су нам и Адис Бећирагић, Жељко Лукајић, Дамир Мулаомеровић... Има још неких са којима мислимо обавити разговор, али нека за сада то буде то што се јавности тиче. Углавном, сузићемо круг у што скоријем року и предати имена кандидата УО КС БиХ".

Игор Стојановић, директор кошаркашких репрезентација БиХ нада се да ће селектор бити што прије изабран, јер је национални тим тренутно у "пат позицији".

"Већ након извлачења група квалификација за ЕП, тј. након што смо сазнали да ћемо играти против Шведске и Русије, имали смо неколицину позива за одигравање припремних утакмица. Нисмо ни тада ни до данас ништа могли договарати, јер требамо под хитно новог селектора са којим бисмо сачинили план и програм припрема за квалификације које стартују у августу. Тренутно нити знамо имамо ли и када ћемо имати селектора, имамо ли и када ћемо имати пара за квалификације, итд... Логично, битно је да се што прије именује селектор. Онда о свему другом можемо причати и размишљати", рекао је Стојановић.

Коментари / 0

Оставите коментар