Принц Чарлс и Камила 16. марта долазе у Србију

Британски принц Чарлс ће са супругом Камилом боравити 16. и 17. марта у посјети Србији, у оквиру шестодневне турнеје по западном Балкану.

Србија 23.02.2016 | 17:00
Принц Чарлс и Камила 16. марта долазе у Србију

Они ће посјету српској пријестоници почети полагањем вијенаца на Спомен костурницу ослободиоцима Београда из Првог свјетског рата и на Гробљу ратника Комонвелта, у знак сјећања на британске, српске и војнике Комонвелта који су се раме уз раме борили у Првом свјетском рату, објављено је на принчевом сајту.

Предвиђено је да се принц Чарлс током првог дана боравка састане са Његовом светости патријархом српским Иринејем и присуствује састанку вјерских лидера православне, католичке, англиканске, муслиманске и јеврејске заједнице у Београду, док ће војвоткиња Камила обићи пројекат бриге о породице који подржавају Уницеф и Фондација “Новак Ђоковић”.

Наредног дана ће Чарлс и Камила посјетити Галерију Матице српске у Новом Саду гдје ће представници Бритиш каунсила представити програм “Покретни музеји” и показати како Британија и земље западног Балкана заједно раде на привлачењу нове публике у музеје.

Принц ће потом обићи манастир Ковиљ и састаће се са полазницима манастирског програма рехабилитације зависника “Земља живих”, док ће војвоткиња присуствовати презентацији српске хране и састати се са локалним произвођачима хране и пића.

Чарлс и Камила ће у Београд допутовати из Хрватске, свог првог одредишта на западном Балкану, гдје ће их 14. марта у Загребу званично дочекати хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић.

Након посјете Србији, они ће 18. марта отпутовати у Црну Гору, а посјету западном Балкану завршиће одласком у Приштину истог дана и сусретом са тамошњим званичницима.

Принц од Велса први пут је посјетио Хрватску, Црну Гору, Србију и БиХ 1978. године.

Он је од 1993. године до данас посјетио БиХ четири пута, Хрватску три пута, Македонију једном док је на Косову и Метохији боравио 1999. године, подсјећају медији.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЈА

23.02.2016 17:04

Думбо и Вјестица!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

23.02.2016 22:53

Овосу двије камиле и то двогрбе мене само занима ко ову фурду прима ово било који преседник мјесне заједнице треба дасе срами ако и би их примио

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

23.02.2016 23:34

Принц је увијек долазио на кобили.овај је први што долази на камили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

24.02.2016 07:41

Свака цаст за коментар БОКИ