Princ Čarls i Kamila 16. marta dolaze u Srbiju

Britanski princ Čarls će sa suprugom Kamilom boraviti 16. i 17. marta u posjeti Srbiji, u okviru šestodnevne turneje po zapadnom Balkanu.

Srbija 23.02.2016 | 17:00
Princ Čarls i Kamila 16. marta dolaze u Srbiju

Oni će posjetu srpskoj prijestonici početi polaganjem vijenaca na Spomen kosturnicu oslobodiocima Beograda iz Prvog svjetskog rata i na Groblju ratnika Komonvelta, u znak sjećanja na britanske, srpske i vojnike Komonvelta koji su se rame uz rame borili u Prvom svjetskom ratu, objavljeno je na prinčevom sajtu.

Predviđeno je da se princ Čarls tokom prvog dana boravka sastane sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejem i prisustvuje sastanku vjerskih lidera pravoslavne, katoličke, anglikanske, muslimanske i jevrejske zajednice u Beogradu, dok će vojvotkinja Kamila obići projekat brige o porodice koji podržavaju Unicef i Fondacija “Novak Đoković”.

Narednog dana će Čarls i Kamila posjetiti Galeriju Matice srpske u Novom Sadu gdje će predstavnici Britiš kaunsila predstaviti program “Pokretni muzeji” i pokazati kako Britanija i zemlje zapadnog Balkana zajedno rade na privlačenju nove publike u muzeje.

Princ će potom obići manastir Kovilj i sastaće se sa polaznicima manastirskog programa rehabilitacije zavisnika “Zemlja živih”, dok će vojvotkinja prisustvovati prezentaciji srpske hrane i sastati se sa lokalnim proizvođačima hrane i pića.

Čarls i Kamila će u Beograd doputovati iz Hrvatske, svog prvog odredišta na zapadnom Balkanu, gdje će ih 14. marta u Zagrebu zvanično dočekati hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović.

Nakon posjete Srbiji, oni će 18. marta otputovati u Crnu Goru, a posjetu zapadnom Balkanu završiće odlaskom u Prištinu istog dana i susretom sa tamošnjim zvaničnicima.

Princ od Velsa prvi put je posjetio Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i BiH 1978. godine.

On je od 1993. godine do danas posjetio BiH četiri puta, Hrvatsku tri puta, Makedoniju jednom dok je na Kosovu i Metohiji boravio 1999. godine, podsjećaju mediji.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

JA

23.02.2016 17:04

Dumbo i Vjestica!!!

ODGOVORITE
Name

Kumic

23.02.2016 22:53

Ovosu dvije kamile i to dvogrbe mene samo zanima ko ovu furdu prima ovo bilo koji presednik mjesne zajednice treba dase srami ako i bi ih primio

ODGOVORITE
Name

boki

23.02.2016 23:34

Princ je uvijek dolazio na kobili.ovaj je prvi što dolazi na kamili.

ODGOVORITE
Name

Kumic

24.02.2016 07:41

Svaka cast za komentar BOKI