ЛШ - најава: Гдје вам је занимљивије вечерас - у Торину или Лондону?!

Наставља се борба за четвртину финала Лиге шампиона, а друга недеља пролећног програма доноси нам два велика дербија.

Фудбал 23.02.2016 | 17:20
ЛШ - најава: Гдје вам је занимљивије вечерас - у Торину или Лондону?!

Актуелни шампион Европе и света, екипа Барселоне гостује лондонском Арсеналу на Емирејтсу, док Јувентус, прошлогодишњи финалиста елитног такмичења, у Торину чека минхенски Бајерн.

Оба меча на програму су у трационалном термину од 20 часова и 45 минута, док ће се у среду, такође од петнаест минута пре девет, састати кијевски Динамо и Манчестер Сити, односно ПСВ Ајндховен и мадридски Атлетико.

На отварању нокаут фазе – Пари Сен Жермен је дерби против Челсија у Паризу решио у своју корист (2:1), док је Бенфика уписала минималан тријумф у Лисабону против Зенита из Санкт Петербурга (1:0).

Лига шампиона – осмина финала:

уторак:
20.45 Арсенал – Барселона
20.45 Јувентус – Бајерн Минхен

среда:
20.45 ПСВ Ајндховен – Атлетико Мадрид
20.45 Динамо Кијев – Манчестер Сити

Уторак, 16. фебруар:
Бенфика – Зенит Санкт Петербург 1:0
Пари Сен Жермен – Челси 2:1

Среда, 17. фебруар:
Рома – Реал Мадрид 0:2
Гент – Волфсбург 2:3

Лондон – Емирејтс: Има ли Венгер решења за МСН?

Барселона у престоницу Енглеске долази у страховитој форми, екипа Луиса Енрикеа суверено држи прво место у Примери – од последњих 14 мечева победила је у 13 – док чак у 32 узастопна сусрета, од трећег октобра, не зна за пораз.

Такође, гигант из Каталоније један је од два тима који је групну фазу завршио без пораза, а игра за своје девето узастопно четвртфинале елитног такмичења.

'Блауграна' је последњи пут играла са 'Тобџијама' у сезони 2010/11, када је славила укупним резултатом 4:3 (1:2 у Лондону, 3:1 у Барселони), док је сезону раније била још убедљивија – 6:3 (2:2 у Лондону, 4:1 у Барселони).

"На папиру, ово је један од најузбудљивијих и најатрактивнијих мечева, ако волите овакву врсту фудбала. Арсенал је добар тим, снажан у транзицији – са веома добрим појединцима у нападу. Најчешће играју висок пресинг, али се ја надам да ћемо ми моћи да држимо лопту на њиховој половини и тако наметнемо свој стил игре", каже Енрике и додаје:

"То што смо проглашени фаворитима ништа не значи – јер морамо да се доказујемо из меча у меч, што ћемо и покушати да урадимо. Било би фантастично да остваримо добар резултат, али ћемо у сваком случају за великом дозом интересовања чекати реванш на нашем стадиону. Што се ове тројице у нападу тиће – одушевљен сам што сам њихов тренер – само кажем 'абракадабра' и магија се догоди".

С друге стране, екипа Арсена Венгера успела је делимично да поврати баланс, после серије нешто слабијих резултата, па сада заостаје два бода за водећим Лестер Ситијем у Премијер лиги.

'Тобџије' ће дати све од себе да се освете ривалу за споменуте поразе у прошлости, а поготово онај са 'Стад д Франса' у финалу 2006. године.

“Теже је било спремити се за меч против Хала, него за Барселону. За првака Европе су сви спремни и природно концетрисани. За Барселону је најбитније да мој тим има наду и самопоуздање, јер су они велики фаворити”, рекао је Венгер и наставио:

“Ниједан тим није савршен, али они су близу тога. Ми морамо да искористимо сваку прилику током меча када имамо шансу за гол. Такође, имају врхунске нападаче. Можда делује да као тим имају нешто мањи посед, посебно је више немају Ћавија у средини, али су и даље тим који може да вам затресе мрежу у сваком моменту. Сећам се финала из 2006, тада су играли без повређеног Месија, а фасцинанто је видети шта је све постигао десет година касније”, додао је 'Професор'.

Нема сумње да нас чека врхунски фудбал, али остаје да се види да ли ће најбољи играч света из седмог покушаја успети да савлада голмана домаћина, а некада Челсија, Петра Чеха?

20.45: Арсенал – Барселона

Састави:

Арсенал: Чех – Бељерин, Мертесакер, Кошћелни, Монреал – Кокелан, Рамзи – Волкот, Езил, Санчес – Жиру

Барселона: Тер Стеген – Алвес, Пике, Масћерано, Алба – Ракитић, Бускец, инијеста – Нејмар, Меси, Суарес

 

Торино – Јувентус Арена: Пепови Баварци код Даме

Дуел у Торину спада у један од класика европског фудбала, а нема сумње да нас и овога пута очекује доста узбуђења и највероватније неизвесност до последњих тренутака двомеча о томе ко ће међу осам најбољих тимова на континенту.

Домаћин се налази у страховитој форми, иако је прошлог петка екипа Масимилијана Алегрија заустављена на гостовању Болоњи (0:0), после 14 тријумфа у низу и преузимања чела Калча, док у Европи нема пораз на последњих 16 мечева код куће (10 победа, шест ремија).

"Прошле године, добио сам милион увреда када сам рекао да је 0:0 добар резултат – 0:0 је сјајан резултат када сте домаћин. Веома је важно да тамо одемо са победом или без примљеног гола, пошто се голови у гостима рачунају дупло. Ипак, не верујем да неће бити голова, шта више очекујем кишу погодака", каже Алегри.

Баварци су последња три двомеча решили у своју корист, укључујући и онај од пре две сезоне – (0:2 у Торину, 2:0 у Минхену) – на путу ка освајању 'ушатог' пехара.

"Бајерн има свој стил игре и чисто сумњам да ће сада нешто мењати. Морамо, пре свега, да одиграмо беспрекоран меч у дефанзиви, као и да допустимо себи да се одморимо од притиска – тако што ћемо што дуже држати лопту. Потребно је да будемо на истом техничком и тактичком нивоу као они. Иако је ово осмина финала, осећај је као да је борба за финале", сматра Алегри.

Екипа Ђозепа Гвардиоле још једну годину у низу нема озбиљног конкурента у домаћим оквирима – сигурно корача ка четвртој узастопној титули првака Немачке – па у потпуности може да се концентрише на међународно такмичење.

Попут Барселоне, Бајерн је био силовит у групној фази такмичења, а најгоре је прошла Рома, која је на свом терену поражена са огромних 7:1.

"У осмини финала вас увек чека тежак и компликован посао. Они нису добро започели сезону, али су успели да преокрену ситуацију у своју корист и да поврате препознатљив стил игре. Очекујем занимљиву утакмицу. Покушаћемо да играмо нашу игру и постигнемо неколико голова, што свакако неће бити лако с обзиром на њихову компактност у задњој линији", каже Гвардиола.

С друге стране, последњи пораз у двомечу од неког тима са Апенинског полуострва доживели су у сезони 2010/11 – када је бољи био милански Интер на голове у гостима.

"Имамо проблема са повредама (Боатенг, Бадштубер, Мартинес), али шта да радимо? Готово да смо без дефанзиваца – имамо само Ташчија и Бенатију, али су и они тренирали једва два-три дана. Очекујем њихов висок пресин, а ми, због ситуације у којој се налазимо, морамо паметно да нападамо", закључио је Пеп.

20.45: Јувентус – Бајерн Минхен

Састави:

Јувентус: Буфон – Лихтштајнер, Барзаљи, Бонучи, Евра – Кедира, Маркизио, Квардрадо, Погба – Манџукић, Дибала

Бајерн: Нојер – Лам, Кимих, Алаба, Бернат – Саби Алонсо, Тијаго – Робен, Коста – Милер, Левандовски

Коментари / 0

Оставите коментар