Напад на страницу предсједника Србије

Засад непознати хакери извршили су у понедјељак напад на званичну wеб-страницу канцеларије предсједника Србије Томислава Николића.

Србија 23.02.2016 | 15:31
Напад на страницу предсједника Србије

Хакерски напад на wеб-страницу предсједника Србије био је, како се наводи у саопштењу Николићеве Службе за сарадњу са медијима, великог интензитета, а почео је у 16.11 и трајао је до 20.35.

У поменутом периоду, наводи се у саопштењу, било је отежано приступити самој интернет презентацији предсједника Србије.

"Напад је извршен методом ДДОС типа СYН флоод, а забележен је огроман интензитет саобраћаја ка сајту председника Републике www.председник.рс", саопштено је.

Министарство одбране Србије и Војска Србије, који су задужени за хостинг и безбједност wеб-странице, у сарадњи са провајдером Телеком Србија блокирали су и спријечили даље нападе и могућу штету на компјутерској опреми и сервисима.

"Извештај и подаци о нападу биће прослеђени Одељењу за борбу против високотехнолошког криминала, Службе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије", саопштила је Служба за информисање предсједника Србије која је додала како је wеб-страница предсједника Србије "свакодневно мета напада разних хакерских група који свакога дана покушавају да оборе страницу највише државне институције у земљи, а ово је до сада био један од највећих".

СYН Флоод (плављење сервиса) је напад у којем се шаље велики број легитимних или лажираних захтјева ка одређеном сервису, чиме се троше ресурси сервера па се регуларним корисницима отежава или онемогућава приступ.

(Анадолија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

блатт

23.02.2016 15:28

Узели му докторски рад???

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

23.02.2016 16:17

А шта ће му wеб страница кад куца текст на угашеном лаптопу.

ОДГОВОРИТЕ