Napad na stranicu predsjednika Srbije

Zasad nepoznati hakeri izvršili su u ponedjeljak napad na zvaničnu web-stranicu kancelarije predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Srbija 23.02.2016 | 15:31
Napad na stranicu predsjednika Srbije

Hakerski napad na web-stranicu predsjednika Srbije bio je, kako se navodi u saopštenju Nikolićeve Službe za saradnju sa medijima, velikog intenziteta, a počeo je u 16.11 i trajao je do 20.35.

U pomenutom periodu, navodi se u saopštenju, bilo je otežano pristupiti samoj internet prezentaciji predsjednika Srbije.

"Napad je izvršen metodom DDOS tipa SYN flood, a zabeležen je ogroman intenzitet saobraćaja ka sajtu predsednika Republike www.predsednik.rs", saopšteno je.

Ministarstvo odbrane Srbije i Vojska Srbije, koji su zaduženi za hosting i bezbjednost web-stranice, u saradnji sa provajderom Telekom Srbija blokirali su i spriječili dalje napade i moguću štetu na kompjuterskoj opremi i servisima.

"Izveštaj i podaci o napadu biće prosleđeni Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije", saopštila je Služba za informisanje predsjednika Srbije koja je dodala kako je web-stranica predsjednika Srbije "svakodnevno meta napada raznih hakerskih grupa koji svakoga dana pokušavaju da obore stranicu najviše državne institucije u zemlji, a ovo je do sada bio jedan od najvećih".

SYN Flood (plavljenje servisa) је napad u kojem se šalje veliki broj legitimnih ili lažiranih zahtjeva ka određenom servisu, čime se troše resursi servera pa se regularnim korisnicima otežava ili onemogućava pristup.

(Anadolija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

blatt

23.02.2016 15:28

Uzeli mu doktorski rad???

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

23.02.2016 16:17

A šta će mu web stranica kad kuca tekst na ugašenom laptopu.

ODGOVORITE