Малољетник "пао" због крађе 25 бицикала

Један седамнаестогодишњак и мушкарци са иницијалима С.Р. (37) и М.Ј. (19) из Бањалуке ухапшени су због сумње да су крали бицикла и прикривали крађу.

Република Српска 23.02.2016 | 11:32
Малољетник "пао" због крађе 25 бицикала

"Полиција је малољетника ухапсила јуче у Булевару цара Душана у Бањалуци и утврдила да је, искористивши непажњу власника, на подручју града украо 25 бицикала различитих марки и продао их особама чији су иницијали С.Р. и М.Ј", рекла је портпарол Центра јавне безбједности Бањалука Марија Маркановић.

Она је додала да је малољетник овим крађама причио већу материјалану штету оштећенима, а за себе стекао противправну имовинску корист, преноси агенција Срна.

Маркановићева је напоменула да су током криминалистичке обраде према малољетнику примијењене одредбе Закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку Републике Српске, уз претходно обавјештавање тужиоца за малољетнике Окружног тужилаштва Бањалука.

Полиција је истог дана ухапсила С.Р. и М.Ј. због сумње да су извршили кривично дјело прикривање, а код њих су пронађени и одузети украдени бицикли.

О свему је обавијештено бањалучко Окружно тужилаштво.

Након криминалистичке обраде, ухапшени су пуштени на слободу, а против њих ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима.

"Полиција наставља рад на доказивању ових, али и откривању других кривичних дјела за која се сумња да су их починила ова лица", рекла је Маркановићева.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени Смиљан Радановић и Матија Јањетовић.

Извор: Мондо.ба/Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

23.02.2016 10:42

Гдје је пао? Јел' се ударио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

23.02.2016 11:54

Исто као и ти у главу!