Maloljetnik "pao" zbog krađe 25 bicikala

Jedan sedamnaestogodišnjak i muškarci sa inicijalima S.R. (37) i M.J. (19) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su krali bicikla i prikrivali krađu.

Republika Srpska 23.02.2016 | 11:32
Maloljetnik "pao" zbog krađe 25 bicikala

"Policija je maloljetnika uhapsila juče u Bulevaru cara Dušana u Banjaluci i utvrdila da je, iskoristivši nepažnju vlasnika, na području grada ukrao 25 bicikala različitih marki i prodao ih osobama čiji su inicijali S.R. i M.J", rekla je portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović.

Ona je dodala da je maloljetnik ovim krađama pričio veću materijalanu štetu oštećenima, a za sebe stekao protivpravnu imovinsku korist, prenosi agencija Srna.

Markanovićeva je napomenula da su tokom kriminalističke obrade prema maloljetniku primijenjene odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske, uz prethodno obavještavanje tužioca za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Policija je istog dana uhapsila S.R. i M.J. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prikrivanje, a kod njih su pronađeni i oduzeti ukradeni bicikli.

O svemu je obaviješteno banjalučko Okružno tužilaštvo.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni su pušteni na slobodu, a protiv njih će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

"Policija nastavlja rad na dokazivanju ovih, ali i otkrivanju drugih krivičnih djela za koja se sumnja da su ih počinila ova lica", rekla je Markanovićeva.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Smiljan Radanović i Matija Janjetović.

Izvor: Mondo.ba/Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karadoz

23.02.2016 10:42

Gdje je pao? Jel' se udario?

ODGOVORITE
Name

D

23.02.2016 11:54

Isto kao i ti u glavu!