Берић: Финале је успјех, али не и наш максимум!

Потпредседник Партизана на ТВ Арена Спорт анализирао учинак црно-белих на Купу Радивоја Кораћа.

Кошарка 24.02.2016 | 08:20
Берић: Финале је успјех, али не и наш максимум!

Кошаркаши Партизана допутовали су у Ниш на турнир Купа Радивоја Кораћа као трећи фаворит за освајање трофеја, а мало им је недостајало да подигну трофеј намењен победнику.

Успели су да савладају Црвену звезду Телеком, међутим, не и Мега Лекс, иако су дуго током финалне утакмице имали предност.

"Ако бих се сада вратио на 9. септембар, када смо дошли у клуб, ово је превелик успех! Али, пошто смо ми Партизан и клуб који је навикао навијаче на успехе, не могу да будем најзадовољнији. Могу да будем задовољан како смо играли и како играмо у последње време, од доласка Џикића. Једна лопта нас је делила од освајања Купа, иако смо били трећи фаворит на папиру. Апсолутни фаворит је била Звезда, затим Мега, па ми на трећем месту, а Металац на четвртом. Треба бити реалан и морамо да будемо задовољни", изјавио је потпредседник црно-белих Мирослав Берић гостујући на ТВ Арена Спорт, али и додао:

"Не желим да кажем да је ово наш максимум, можемо још боље".

Берић, ипак, признаје да уочи турнира у "Чаиру" није очекивао да ће се Партизан борити за трофеј.

"Да нам је неко понудио играње финала, ми бисмо прихватили, али Партизан се задовољава само титулама. У овом тренутку, то ипак није било реално", истакао је прослављени кошаркаш.

Потом је укратко анализирао меч са Мегом.

"Један шут је био кључан. Да је Едина тројка ушла, мислим да би била завршена утакмица. Мега је погађала у невероватним тренуцима, када су играчи били удвојени, успевали су да се врате када ми поведемо... Наши играчи су били истрошени после победе у дербију, али су и поред тога имали вођство 35 минута. Али, то је све кошарка, идемо даље. Морамо да будемо задовољни како смо одиграли, како је тим изгледао и што су сви наши играчи дали максимум од себе. То је оно чему тежимо".

Истакао је Берић и један статистички податак - однос у досуђеним слободним бацањима (38 за Мегу, 19 за Партизан).

"Опет смо шутирали дупло мање бацања него противнички тим, који је 40 минута играо агресивно. Та статистика ми је мало чудна. И против Звезде је било тако, али добро...", остао је недоречен потпредседник црно-белих.

Честитке на рачун некадашњег играча Партизана, сада тренера Мега Лекса - Дејана Милојевића, нису изостале.

"Показао је да израста у великог тренера. Заслужио је трофеј, ето трећа срећа, али ми је жао што је баш против нас дошло до тога", признао је Берић.

Берић је открио и да је управо Милојевић био један од кандидата за Партизанову клупу пред почетак ове сезоне, када је поверење ипак указано Петру Божићу.

"Сви смо стали иза њега и очекивали да може да израсте у великог тренера. У игри су још били Дејан Милојевић и Џикић. Пера је знао шта прихвата, нико му није ставио никакав императив, сви смо знали да нас чека тешка сезона. Десило се то што се десило, и даље мислим да он има великог потенцијала. У том тренутку је нешто морало да се сече и показало се као исправно", рекао је Берић који је изнео низ похвала на рачун рада Александра Џикића, Божићевог наследника.

Потпредседник црно-белих подсетио је и на лошу финансијску ситуацију у којој се клуб налази.

"Тим који смо ми затекли не да не би дошао у финале Купа, већ би дебело испао из АБА лиге. Многи су међутим кратког памћења, нико се не сећа шта је било пре шест месеци", рекао је и наставио:

"Још нисмо изашли из кризе, и даље се боримо, наравно да нам је и даље потребна финансијска помоћ... Ушли смо у неке репрограме, превелик је задатак да би се то брзо решило. За сада делује добро, али то не значи да смо ушли у мирну руку".

Дотакао се и Црвене звезде Телеком:

"Вероватно никад у историји није била већа разлика у буџетима Звезде и Партизана, али ми се боримо да смањимо ту разлику. Нама је ова сезона преживљавање, циљ је опстанак у АБА лиги", закључио је Берић.

Коментари / 0

Оставите коментар