Berić: Finale je uspjeh, ali ne i naš maksimum!

Potpredsednik Partizana na TV Arena Sport analizirao učinak crno-belih na Kupu Radivoja Koraća.

Košarka 24.02.2016 | 08:20
Berić: Finale je uspjeh, ali ne i naš maksimum!

Košarkaši Partizana doputovali su u Niš na turnir Kupa Radivoja Koraća kao treći favorit za osvajanje trofeja, a malo im je nedostajalo da podignu trofej namenjen pobedniku.

Uspeli su da savladaju Crvenu zvezdu Telekom, međutim, ne i Mega Leks, iako su dugo tokom finalne utakmice imali prednost.

"Ako bih se sada vratio na 9. septembar, kada smo došli u klub, ovo je prevelik uspeh! Ali, pošto smo mi Partizan i klub koji je navikao navijače na uspehe, ne mogu da budem najzadovoljniji. Mogu da budem zadovoljan kako smo igrali i kako igramo u poslednje vreme, od dolaska Džikića. Jedna lopta nas je delila od osvajanja Kupa, iako smo bili treći favorit na papiru. Apsolutni favorit je bila Zvezda, zatim Mega, pa mi na trećem mestu, a Metalac na četvrtom. Treba biti realan i moramo da budemo zadovoljni", izjavio je potpredsednik crno-belih Miroslav Berić gostujući na TV Arena Sport, ali i dodao:

"Ne želim da kažem da je ovo naš maksimum, možemo još bolje".

Berić, ipak, priznaje da uoči turnira u "Čairu" nije očekivao da će se Partizan boriti za trofej.

"Da nam je neko ponudio igranje finala, mi bismo prihvatili, ali Partizan se zadovoljava samo titulama. U ovom trenutku, to ipak nije bilo realno", istakao je proslavljeni košarkaš.

Potom je ukratko analizirao meč sa Megom.

"Jedan šut je bio ključan. Da je Edina trojka ušla, mislim da bi bila završena utakmica. Mega je pogađala u neverovatnim trenucima, kada su igrači bili udvojeni, uspevali su da se vrate kada mi povedemo... Naši igrači su bili istrošeni posle pobede u derbiju, ali su i pored toga imali vođstvo 35 minuta. Ali, to je sve košarka, idemo dalje. Moramo da budemo zadovoljni kako smo odigrali, kako je tim izgledao i što su svi naši igrači dali maksimum od sebe. To je ono čemu težimo".

Istakao je Berić i jedan statistički podatak - odnos u dosuđenim slobodnim bacanjima (38 za Megu, 19 za Partizan).

"Opet smo šutirali duplo manje bacanja nego protivnički tim, koji je 40 minuta igrao agresivno. Ta statistika mi je malo čudna. I protiv Zvezde je bilo tako, ali dobro...", ostao je nedorečen potpredsednik crno-belih.

Čestitke na račun nekadašnjeg igrača Partizana, sada trenera Mega Leksa - Dejana Milojevića, nisu izostale.

"Pokazao je da izrasta u velikog trenera. Zaslužio je trofej, eto treća sreća, ali mi je žao što je baš protiv nas došlo do toga", priznao je Berić.

Berić je otkrio i da je upravo Milojević bio jedan od kandidata za Partizanovu klupu pred početak ove sezone, kada je poverenje ipak ukazano Petru Božiću.

"Svi smo stali iza njega i očekivali da može da izraste u velikog trenera. U igri su još bili Dejan Milojević i Džikić. Pera je znao šta prihvata, niko mu nije stavio nikakav imperativ, svi smo znali da nas čeka teška sezona. Desilo se to što se desilo, i dalje mislim da on ima velikog potencijala. U tom trenutku je nešto moralo da se seče i pokazalo se kao ispravno", rekao je Berić koji je izneo niz pohvala na račun rada Aleksandra Džikića, Božićevog naslednika.

Potpredsednik crno-belih podsetio je i na lošu finansijsku situaciju u kojoj se klub nalazi.

"Tim koji smo mi zatekli ne da ne bi došao u finale Kupa, već bi debelo ispao iz ABA lige. Mnogi su međutim kratkog pamćenja, niko se ne seća šta je bilo pre šest meseci", rekao je i nastavio:

"Još nismo izašli iz krize, i dalje se borimo, naravno da nam je i dalje potrebna finansijska pomoć... Ušli smo u neke reprograme, prevelik je zadatak da bi se to brzo rešilo. Za sada deluje dobro, ali to ne znači da smo ušli u mirnu ruku".

Dotakao se i Crvene zvezde Telekom:

"Verovatno nikad u istoriji nije bila veća razlika u budžetima Zvezde i Partizana, ali mi se borimo da smanjimo tu razliku. Nama je ova sezona preživljavanje, cilj je opstanak u ABA ligi", zaključio je Berić.

Komentari / 0

Ostavite komentar