Звиздић: Наставак помоћи у обнови БиХ

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић састао се данас у Лондону са предсједником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сумом Чакрабартијем који је истакао да ова банка жели да настави да помаже обнову БиХ и да се нада новим инвестицијама.

Босна и Херцеговина 22.02.2016 | 21:22
Звиздић: Наставак помоћи у обнови БиХ

Разговарано је о европском путу БиХ након предаје апликације за чланство у ЕУ, а Звиздић је упознао Чакрабартија са економском и политичком ситуацијом у БиХ и о степену испуњавања услова из економске реформске агенде, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Чакрабарти је рекао да је БиХ озбиљан кандидат за одржавање годишње конференције ЕБРД-а у Сарајеву 2019. године и да ће о томе одлучивати Одбор гувернера половином марта ове године.

Звиздић је захвалио за ову иницијативу и рекао да ће то бити значајно за промовисање БиХ за презентовање регионалних и пројеката БиХ.

Звиздић је изразио наду да ће, унутар политике ЕБРД-а, Коридор "Пет це" бити приоритет и да ће бити омогућен приступ комерцијалним средствима ЕБРД-а јавним предузећима у БиХ, посебно из области изградње транспортне инфраструктуре.

Он је рекао и да БиХ у наредне четири године треба изградити највећи дио инфраструктуре и унаприједити укупну економску стратегију.

Звиздић је истакао и цјелокупан значај свих сегмената у енергетском сектору и да БиХ очекује већа средства за инфраструктурне пројекте те да је пренос позитивних знања и искустава за БиХ изузетно важан и да БиХ очекује и такву врсту помоћи.

 

Коментари / 0

Оставите коментар