Дуле: Србија је имала проблем, јер сам развијао странце!

Бивши тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је француским медијима да је репрезентација Србије имала проблема јер је он развијао и стране кошаркаше.

Кошарка 26.02.2016 | 09:00
Дуле: Србија је имала проблем, јер сам развијао странце!

Вујошевић је у центру пажње у Француској због сјајних резултата Лиможа од његовог доласка, али и проблема са тренерском лиценцом.

Искусни стручњак нема право да води свој тим, али је био више него активан на клупи против Асвела, због чека једна страна тврди да мора бити кажњен јер је прекршио правила, а он да је све било регуларно.

"Екипу је против Асвела предводио Бетран Парво који је био званични тренер, не видим проблем у вези са тим ко је био на клупи. Сви из стручног штаба комуницирамо током утакмице, чак и физиотерапеут некад изнесе своје мишљење, нико не ћути на клупи", рекао је Вујошевић.

Он је истакао да ради у складу са француским правилима, а онда је повукао паралелу са странцима у Партизану.

"Ја сам у Партизану имао тројицу француских играча (Лео Вестерман, Жофре Ловерњ, Борис Дало), нисам их раздвајао од Срба. Ово је правило проблем репрезентацији јер сам развијао и стране кошаркаше. Ја сам њих гледао као своје играче, нисам правио разлику. То је најбољи одговор који могу да вам дам", истакао је Вујошевић.

Упркос проблемима у Француској он није разочаран.

"Знам да свако има свој интерес. Разумем да ово није само мали административни проблем. До сада се неколико институција сложило да ми одобре лиценцу", закључио је Вујошевић.

Лимож је славио у Вилербану пре неколико дана и стигао на победу од позиције која води у плеј-оф француске лиге. Од доласка Вујошевића, Лимож је остварио шест победа на осам утакмица, три у Еврокупу, па је љубимац "гробара" постао миљеник и навијача овог француског тима.

Коментари / 0

Оставите коментар