Dule: Srbija je imala problem, jer sam razvijao strance!

Bivši trener Partizana Duško Vujošević rekao je francuskim medijima da je reprezentacija Srbije imala problema jer je on razvijao i strane košarkaše.

Košarka 26.02.2016 | 09:00
Dule: Srbija je imala problem, jer sam razvijao strance!

Vujošević je u centru pažnje u Francuskoj zbog sjajnih rezultata Limoža od njegovog dolaska, ali i problema sa trenerskom licencom.

Iskusni stručnjak nema pravo da vodi svoj tim, ali je bio više nego aktivan na klupi protiv Asvela, zbog čeka jedna strana tvrdi da mora biti kažnjen jer je prekršio pravila, a on da je sve bilo regularno.

"Ekipu je protiv Asvela predvodio Betran Parvo koji je bio zvanični trener, ne vidim problem u vezi sa tim ko je bio na klupi. Svi iz stručnog štaba komuniciramo tokom utakmice, čak i fizioterapeut nekad iznese svoje mišljenje, niko ne ćuti na klupi", rekao je Vujošević.

On je istakao da radi u skladu sa francuskim pravilima, a onda je povukao paralelu sa strancima u Partizanu.

"Ja sam u Partizanu imao trojicu francuskih igrača (Leo Vesterman, Žofre Lovernj, Boris Dalo), nisam ih razdvajao od Srba. Ovo je pravilo problem reprezentaciji jer sam razvijao i strane košarkaše. Ja sam njih gledao kao svoje igrače, nisam pravio razliku. To je najbolji odgovor koji mogu da vam dam", istakao je Vujošević.

Uprkos problemima u Francuskoj on nije razočaran.

"Znam da svako ima svoj interes. Razumem da ovo nije samo mali administrativni problem. Do sada se nekoliko institucija složilo da mi odobre licencu", zaključio je Vujošević.

Limož je slavio u Vilerbanu pre nekoliko dana i stigao na pobedu od pozicije koja vodi u plej-of francuske lige. Od dolaska Vujoševića, Limož je ostvario šest pobeda na osam utakmica, tri u Evrokupu, pa je ljubimac "grobara" postao miljenik i navijača ovog francuskog tima.

Komentari / 0

Ostavite komentar