Хоће ли Меркелова преживјети олују?

Немачка канцеларка Ангела Меркел налази се под све већим притиском у својој партији, Хришћанско-демократској унији (ЦДУ), наводи немачки лист ДWН.

Свијет 22.02.2016 | 20:47
Хоће ли Меркелова преживјети олују?

Након напада на жене током дочека Нове године у Келну процес удаљавања од Меркелова постајао је све снажнији, многи су се жалили на то да је канцеларка потценила критике народа и изгубила контакт са реалношћу, наводи „Спутњик“.

Немачки лист наводи да Меркелова и поред тога и даље бира опције које већина немачких и европских политичара дуго одбија.

Међутим, талас негодовања због њене политике за Меркелову није био главни проблем. Како наводи „Спутњик", највећи проблем је то што би то могло да доведе до дезинтеграције ЕУ, што је већ виђено у случају Велике Британије.

Осим тога, истиче се да су због избегличке кризе и најближи сарадници Меркелове почели да одлазе својим путем.

На пример, Аустрија је одлучила да одустане од приступа „врата отворена за све“, затвори границе и одреди квоту од 37.000 избеглица.

„На тај корак су се одлучили јер од 1. јануара Немачка је почела да враћа економске мигранте назад у Аустрију“, наводи лист, истичући да би немачка канцеларка у блиској будућности могла да остане без посла.

Како наводе, „преживела је многе олује“, али тренутно стање би могло да преиспита њену способност да води земљу.

Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.02.2016 20:28

Прави политичар сам осјети када треба да поднесе оставку а не чека да други њега на оставку подсјећају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо

22.02.2016 20:53

Јел то важи и за овдашње политичаре,Микићу ?

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.02.2016 22:50

ОО, ТО ВАЖИ ЗА СВАКОГ. ВИ У БОСНИ НЕМАТЕ ПОЛИТИЧАРЕ ВЕЋ ПРЕВАРАНТЕ И ЛОПОВЕ! Част пијединцима које ја не познајем.

Name

Освит

22.02.2016 20:47

Поред оцигледне економске кризе избјеглицка криза је разлог раздора унутар Европске Уније а и унутар сваке земље појединацно.Истоцни дио Еу не зели да подјели посљедице кризе са западним сусједима јер се не сматрају одговорним за избјеглцки вал који је директна посљедица уплитања појединих земаља у унутрасне односе Сирије и за резију Арапског прољеца.Исто тако исток поруцује да не зели да примањег вецег броја избјеглица наруси достигнуте цивилизацијске вриједности и хрисцанске темеље својих дрзава.Умјесто да се активно укљуци у рјесавање кризе у Сирији и Ираку полазеци прије свега од сопствених интереса,Европа поново марганилузује своју улогу у рјесавању кризе и инцијативу препуста Сједињеним Америцким Дрзавама и Русји цији су пресједници данас договорили прекид ватре измеду опозиције и регуларне Сиријске Армије и заједницке механизме контроле прекида ватре осим са Исилом и организацијама које је Савјет Безбједности прогласио терористицким.Знаци кризом це управљати други,а посљедице кризе сносице Европска Унија и замље региона Македонија,Србија и вјероватно Босна и Херцеговина.Вал избјеглица неце запљуснути ни САД ни Русију а они су договорили да управљају процесима не само у кризним подруцјима него преко њих и у Еу.То је довољан разлог да санкције поднесе комплетно руководство Еу и наравно Њемацка канцеларка која је својим потезима довела Европску унију у ову Апсурдну ситуацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

23.02.2016 08:13

Ангелааа остави мјеста и за нас Балканце битте

ОДГОВОРИТЕ