Hoće li Merkelova preživjeti oluju?

Nemačka kancelarka Angela Merkel nalazi se pod sve većim pritiskom u svojoj partiji, Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU), navodi nemački list DWN.

Svijet 22.02.2016 | 20:47
Hoće li Merkelova preživjeti oluju?

Nakon napada na žene tokom dočeka Nove godine u Kelnu proces udaljavanja od Merkelova postajao je sve snažniji, mnogi su se žalili na to da je kancelarka potcenila kritike naroda i izgubila kontakt sa realnošću, navodi „Sputnjik“.

Nemački list navodi da Merkelova i pored toga i dalje bira opcije koje većina nemačkih i evropskih političara dugo odbija.

Međutim, talas negodovanja zbog njene politike za Merkelovu nije bio glavni problem. Kako navodi „Sputnjik", najveći problem je to što bi to moglo da dovede do dezintegracije EU, što je već viđeno u slučaju Velike Britanije.

Osim toga, ističe se da su zbog izbegličke krize i najbliži saradnici Merkelove počeli da odlaze svojim putem.

Na primer, Austrija je odlučila da odustane od pristupa „vrata otvorena za sve“, zatvori granice i odredi kvotu od 37.000 izbeglica.

„Na taj korak su se odlučili jer od 1. januara Nemačka je počela da vraća ekonomske migrante nazad u Austriju“, navodi list, ističući da bi nemačka kancelarka u bliskoj budućnosti mogla da ostane bez posla.

Kako navode, „preživela je mnoge oluje“, ali trenutno stanje bi moglo da preispita njenu sposobnost da vodi zemlju.

Izvor: B92

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.02.2016 20:28

Прави политичар сам осјети када треба да поднесе оставку а не чека да други њега на оставку подсјећају?

ODGOVORITE
Name

oo

22.02.2016 20:53

Jel to važi i za ovdašnje političare,Mikiću ?

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.02.2016 22:50

ОО, ТО ВАЖИ ЗА СВАКОГ. ВИ У БОСНИ НЕМАТЕ ПОЛИТИЧАРЕ ВЕЋ ПРЕВАРАНТЕ И ЛОПОВЕ! Част пијединцима које ја не познајем.

Name

Osvit

22.02.2016 20:47

Pored ocigledne ekonomske krize izbjeglicka kriza je razlog razdora unutar Evropske Unije a i unutar svake zemlje pojedinacno.Istocni dio Eu ne zeli da podjeli posljedice krize sa zapadnim susjedima jer se ne smatraju odgovornim za izbjeglcki val koji je direktna posljedica uplitanja pojedinih zemalja u unutrasne odnose Sirije i za reziju Arapskog proljeca.Isto tako istok porucuje da ne zeli da primanjeg veceg broja izbjeglica narusi dostignute civilizacijske vrijednosti i hriscanske temelje svojih drzava.Umjesto da se aktivno ukljuci u rjesavanje krize u Siriji i Iraku polazeci prije svega od sopstvenih interesa,Evropa ponovo marganiluzuje svoju ulogu u rjesavanju krize i incijativu prepusta Sjedinjenim Americkim Drzavama i Rusji ciji su presjednici danas dogovorili prekid vatre izmedu opozicije i regularne Sirijske Armije i zajednicke mehanizme kontrole prekida vatre osim sa Isilom i organizacijama koje je Savjet Bezbjednosti proglasio teroristickim.Znaci krizom ce upravljati drugi,a posljedice krize snosice Evropska Unija i zamlje regiona Makedonija,Srbija i vjerovatno Bosna i Hercegovina.Val izbjeglica nece zapljusnuti ni SAD ni Rusiju a oni su dogovorili da upravljaju procesima ne samo u kriznim podrucjima nego preko njih i u Eu.To je dovoljan razlog da sankcije podnese kompletno rukovodstvo Eu i naravno Njemacka kancelarka koja je svojim potezima dovela Evropsku uniju u ovu Apsurdnu situaciju.

ODGOVORITE
Name

Geography

23.02.2016 08:13

Angelaaa ostavi mjesta i za nas Balkance bitte

ODGOVORITE