Трајало је 40 дана: Спалети иде из Роме због сукоба са Тотијем?!

Тренер, који је ушао у отворен сукоб са легендарним капитеном, поручио је председнику да га подржи јавно или...

Фудбал 23.02.2016 | 12:40
Трајало је 40 дана: Спалети иде из Роме због сукоба са Тотијем?!

Свега 40 дана након што се вратио у Рому, коју је са приличним успехом водио од 2005. до 2009. године, Лућано Спалети налази се на корак од оставке.

Зашто?

Зато што је ушао у отворени сукоб са живом легендом и најбољим играчем којег је "вучица" икада имала, 39-годишњим Франческом Тотијем.

То би могао да буде један од епилога сукоба о којем бруји Италија већ други дан.

Уочи утакмице са Палермом, коју је Рома на крају добила резултатом 5:0, а "Олимпико" клицао свом "Принцу", Спалети и Тоти су се сукобили око његове улоге у тиму и такмичарских минута који га очекују до краја сезоне, а расправа је завршена тако што је тренер избацио капитена из свлачионице и поручио му да неће бити у комбинацији за меч са Сицилијанцима.

Тоти је одмах изашао у јавност и изнео своје виђење целе ситуације, тврдећи да и даље осећа страст према фудбалу и да сматра да има право да се нада такмичарском фудбалу, али да је приморан да размишља о одласку из клуба, за који је дебитовао још 1992. године код покојног Вујадина Бошкова.

И Спалети се обратио јавности тврдећи да изузетно цени Тотија и све што је урадио за Рому, те да му је стога понудио "све", и да буде спортски директор, и да буде потпредседник клуба и да буде асистент тренера, али да превасходно схвати да су његове најбоље играчке године прошле и да није реално да очекује оно што очекује...

Одмах се и италијанска јавност поделила на оне који сматрају да Тоти ово није заслужио и оне који сматрају да је Спалети први који је коначно скупио храбрости да каже Тотију сурову истину и да је одбио да буде нова жртва "Принчевог" управљања клубом, јер од раније стоје приче о томе да је легендарни фудбалер сменио не мали број тренера Роме који нису били по његовом укусу...

Која год од ове две верзије да вам је дража, оставка Спалетија свега 40-ак дана након што је промовисан у тренера наследника Рудија Гарсије, није немогућ сценарио. "Газета дело спорт" пише да је Спалети обавестио челнике Роме и председника Џејмса Палоту да може да потражи новог тренера уколико од њега буду тражили да (и он) "повије реп" пред легендарним фудбалером.

Спалети је итекако подигао "вучицу" за кратко време, Рома је остварила пет победа у низу у Серији А и, додуше, доживела пораз од Реала на "Олимпику" у Лиги шампиона, али то није био меч у ком је екипа тренутно могла да буде равноправан ривал. Стога, Палота је почео са Спалетијем да размишља на дуге стазе, али уколико би се сукоб двојице важних фигура у клубу продубио – Рома би могла да буде у великом проблему.

Наиме, Тоти је већ потписао шестогодишњи уговор са Ромом, у којем је између осталог преузео обавезу да буде амбасадор клуба и представља је свуда у свету, што свакако наговештава да ће он по завршетку играчке каријере остати у свом родном граду.

Управо зато, Спалети је изнео ултиматум пред председника клуба – подржи ме јавно или одлазим, јер је свестан да би Тоти могао да буде његов архи-непријатељ до даљег и, ипак, превише утицајна личност у клубу за неке будуће кризе резултата које би могле да уследе.

Коментари / 0

Оставите коментар