Дубаи: Новак није блистао, али је добио 6:1, 6:2!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у друго коло АТП турнира у Дубаију победом над Томијем Робредом у два сета.

Тенис 22.02.2016 | 17:40
Дубаи: Новак није блистао, али је добио 6:1, 6:2!

Ђоковић није блистао на старту турнира из серије 500, али је успео да слави веома убедљиво, резултатом 6:1, 6:2.

Меч који је трајао нешто више од сат времена почео је фуриозно и брзо повео са 3:0, када се Шпанац уписао на семафор. У шестом гему виђен је први од два маратонска гема и други брејк који је значио и лагани сет.

Други је виђен већ на старту другог сета – трајао је скоро 11 минута и Томи је спасао две брејк лопте. Ипак, одлучујућу предност Србин је стекао два гема касније, а потом брзо привео меч крају.

Новак ће у наредном колу играти са Тунишанином Малемом Џазиријем, који је елиминисао Михаила Јужног са 6:4, 6:1.

Ток меча:

Новак је поприлично сигурно ушао у меч, препустивши само један поен Робреду за вођство од 1:0. Српски тенисер је одмах почео да притиска Шпанца на сервису и брзо је дошао до брејк прилике коју је искористио у првом покушају. Ђоковић се ту није зауставио, наставио је са одличним сервисом и за само седам минута је већ водио са 3:0.

Шпански тенисер је прекинуо Новаков низ у четвртом гему, да би га изазвао у наредном, али се најбољи тенисер света тргао и повео са 4:1. У истом ритму Новак је наставио и на Робредовом сервис гему, Шпанац је одбранио четири брејк лопте, али пету није, погодивши мрежу. Српски тенисер је тако стигао на гем од првог сета, који је и освојио у гему који је следио са 6:1.

Други део игре почео је маратонским гемом на сервис Шпанца који је трајао скоро 11 минута. Ђоковић је имао великих проблема код брејк прилика, пропустио је две, али је код гем лопти ривала био сигуран. Некако је Робредо успео да се извуче и поведе 0:1. Пропуштене шансе нису утицале на Новака који је са ‘нулом’ дошао до 1:1, а онда кренуо у нови напад. Сада је био непрецизан код три прилике, али је четврту реализовао и дошао до брејка – 3:1.

Направљени брејк био је одлучујући у овом мечу јер је само пет минута касније на семафору писало 4:1. Најбољи играч данашњице лагано је потврдио стечену предност, а онда стигао до 30:30. Потпуно је опустио руку, креирао поене форхендом и после нове грешке ривала други пут му одузео сервис.

Робредо је до краја успео да ублажи пораз трећим гемом, пре него што је Ђоковић одсервирао за седми тријумф над шпанским ветераном.

Коментари / 0

Оставите коментар