Dubai: Novak nije blistao, ali je dobio 6:1, 6:2!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju pobedom nad Tomijem Robredom u dva seta.

Tenis 22.02.2016 | 17:40
Dubai: Novak nije blistao, ali je dobio 6:1, 6:2!

Đoković nije blistao na startu turnira iz serije 500, ali je uspeo da slavi veoma ubedljivo, rezultatom 6:1, 6:2.

Meč koji je trajao nešto više od sat vremena počeo je furiozno i brzo poveo sa 3:0, kada se Španac upisao na semafor. U šestom gemu viđen je prvi od dva maratonska gema i drugi brejk koji je značio i lagani set.

Drugi je viđen već na startu drugog seta – trajao je skoro 11 minuta i Tomi je spasao dve brejk lopte. Ipak, odlučujuću prednost Srbin je stekao dva gema kasnije, a potom brzo priveo meč kraju.

Novak će u narednom kolu igrati sa Tunišaninom Malemom Džazirijem, koji je eliminisao Mihaila Južnog sa 6:4, 6:1.

Tok meča:

Novak je poprilično sigurno ušao u meč, prepustivši samo jedan poen Robredu za vođstvo od 1:0. Srpski teniser je odmah počeo da pritiska Španca na servisu i brzo je došao do brejk prilike koju je iskoristio u prvom pokušaju. Đoković se tu nije zaustavio, nastavio je sa odličnim servisom i za samo sedam minuta je već vodio sa 3:0.

Španski teniser je prekinuo Novakov niz u četvrtom gemu, da bi ga izazvao u narednom, ali se najbolji teniser sveta trgao i poveo sa 4:1. U istom ritmu Novak je nastavio i na Robredovom servis gemu, Španac je odbranio četiri brejk lopte, ali petu nije, pogodivši mrežu. Srpski teniser je tako stigao na gem od prvog seta, koji je i osvojio u gemu koji je sledio sa 6:1.

Drugi deo igre počeo je maratonskim gemom na servis Španca koji je trajao skoro 11 minuta. Đoković je imao velikih problema kod brejk prilika, propustio je dve, ali je kod gem lopti rivala bio siguran. Nekako je Robredo uspeo da se izvuče i povede 0:1. Propuštene šanse nisu uticale na Novaka koji je sa ‘nulom’ došao do 1:1, a onda krenuo u novi napad. Sada je bio neprecizan kod tri prilike, ali je četvrtu realizovao i došao do brejka – 3:1.

Napravljeni brejk bio je odlučujući u ovom meču jer je samo pet minuta kasnije na semaforu pisalo 4:1. Najbolji igrač današnjice lagano je potvrdio stečenu prednost, a onda stigao do 30:30. Potpuno je opustio ruku, kreirao poene forhendom i posle nove greške rivala drugi put mu oduzeo servis.

Robredo je do kraja uspeo da ublaži poraz trećim gemom, pre nego što je Đoković odservirao za sedmi trijumf nad španskim veteranom.

Komentari / 0

Ostavite komentar