Слађана отета док је помагала Србима

Слађана Станковић једина је знала заобилазни пут којим је требало на најбезбеднији начин породицу амбасадора Оливера Потежице извести из Либије у Тунис.

Србија 22.02.2016 | 16:50
Слађана отета док је помагала Србима

Слађана Станковић, која је заједно са Јовицом Степићем отета су у либијском граду Сабрата у новембру 2015. године кренула је да са амбасадором Оливером Потежицом да извуче његову породицу на сигурно јер је она најбоље познавала путеве од Триплија до границе са Тунисом, открива Курир у безбедносним структурама.

"Слађана је одлично познавала терен и једина је од свих у нашој амбасади у Триполију знала пречице и локалне путеве како избећи територије које држе терористи или њихове банде. У то време породица Потежице је била у Либији. Он је сматрао да тамо више нису безбедни и да их преко Туниса треба пребацити на сигурно. Он је, не обавештавајући Минисатрство спољних послова Србије, организовао њихово пребацивање до границе Тунисом. Иако су процене биле да није безбедно и да могу врло лако да улете у заседу, на крају је он ипак одлучио да их како зна и уме изведе из Либије. Она је била водич у тој врло опасној мисији. Слађана уопште и није требало да напушта територију Либије већ да као добар познавалац терена изведе његову породицу безбеднијим путевима, заобилазећи територије криминалаца, до границе са Тунисом. Истрага ће ће се посебно бавити тиме да ли су заиста она и Јовица страдали због нечијег хира, како тврде поједини запослени у нашој амбасади у Триполију", прича наш извор.

Он додаје да Потежица уопште није имао намеру да породицу врати у Београд.

"Он је њима обезбедио добре услове на Малти, они живе на врло високој нози.... Не само да их је тамо пребацио, док су Снежана и Јовица били заробљени, него је деци обезбедио школовање у елитним школама које коштају по неколико хиљада евра... Поставља се питање одакле му тај новац", додаје он.

Слађана Станковић и Јовица Степић погинули су у петак ујутру у америчком бомбардовању упоришта Исламске државе у граду Сабрата у Либији. Двоје српских дипломата отето је из колоне возила у којој је био амбасадор Србије Оливер Потежица.

Извор: Курир

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ја вам казем

22.02.2016 15:56

Кад Ивица Дациц буде у затвору мозда Србији крене на боље.Све је ово због коферцета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццxx

22.02.2016 16:22

Толико времена је било да су могли да су имали довољно јаку жељу да их ослободе. Тадиц је за Ковачевић а дао милион да га спасе од затвора, а ониу нису могли да преко -Ердогана ослободе те људе. Да су понудили неку лову вец би били зиви. Разрешите тог амбасадора без икаквих бенифиција. На Малту. Кјер он са Малте.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.02.2016 17:43

ПОРОДИЦАМА НАСТРАДАЛИX ДИПЛОМАТА НАШЕ ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ. ИЗГИНУЛИ СУ ЗБОГ ШТО ЈЕ НЕКОМЕ ОАЛИ НАПАМЕТ ДА ПРЕКО ЊИХОВЕ НЕДУЖНЕ СМРТИ НАПРАВИ ПУБЛИЦИТЕТ ЗА СРБИЈУ!

Name

ДАЧИЋ КРИВ

22.02.2016 16:05

КРИВ ЈЕ ДАЧИЋ, СВИ ПОВУКЛИ АМБАСАДЕ ИЗ ЛУДЕ ЗЕМЉЕ, САМО ОН ОСТАВИО. КАКВЕ ГЛУПОСТИ,ШТА ЋЕ ЉУДИ ТАМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадно

22.02.2016 16:26

Под бр.1:Крив је онај ко је бомбардовао(а зна се ко).

Name

хот спот

22.02.2016 16:12

Иле је стара лопина. Још из времена Милошевића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прле

22.02.2016 17:07

„Према најновијим сазнањима, прича о отмици српских држављана у Либији, има сасвим другачију верзију од званичне. Још за време Гадафија, када је министар војске Србије био Драган Шутановац, Либијци су уплатили велику суму на рачун контроверзне фирме Југоимпорт СДПР, огроман новац за наоружање које је Шутановац обећао Либији, прича се о цифри од преко 250.000.000 евра. Иначе се поменута фирма среће и у многим другим аферама с нелегалном трговином српског наоружањем, проглашеним за вишак. Нама вишак, а другима потребно?!?

ОДГОВОРИТЕ