Slađana oteta dok je pomagala Srbima

Slađana Stanković jedina je znala zaobilazni put kojim je trebalo na najbezbedniji način porodicu ambasadora Olivera Potežice izvesti iz Libije u Tunis.

Srbija 22.02.2016 | 16:50
Slađana oteta dok je pomagala Srbima

Slađana Stanković, koja je zajedno sa Jovicom Stepićem oteta su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine krenula je da sa ambasadorom Oliverom Potežicom da izvuče njegovu porodicu na sigurno jer je ona najbolje poznavala puteve od Triplija do granice sa Tunisom, otkriva Kurir u bezbednosnim strukturama.

"Slađana je odlično poznavala teren i jedina je od svih u našoj ambasadi u Tripoliju znala prečice i lokalne puteve kako izbeći teritorije koje drže teroristi ili njihove bande. U to vreme porodica Potežice je bila u Libiji. On je smatrao da tamo više nisu bezbedni i da ih preko Tunisa treba prebaciti na sigurno. On je, ne obaveštavajući Minisatrstvo spoljnih poslova Srbije, organizovao njihovo prebacivanje do granice Tunisom. Iako su procene bile da nije bezbedno i da mogu vrlo lako da ulete u zasedu, na kraju je on ipak odlučio da ih kako zna i ume izvede iz Libije. Ona je bila vodič u toj vrlo opasnoj misiji. Slađana uopšte i nije trebalo da napušta teritoriju Libije već da kao dobar poznavalac terena izvede njegovu porodicu bezbednijim putevima, zaobilazeći teritorije kriminalaca, do granice sa Tunisom. Istraga će će se posebno baviti time da li su zaista ona i Jovica stradali zbog nečijeg hira, kako tvrde pojedini zaposleni u našoj ambasadi u Tripoliju", priča naš izvor.

On dodaje da Potežica uopšte nije imao nameru da porodicu vrati u Beograd.

"On je njima obezbedio dobre uslove na Malti, oni žive na vrlo visokoj nozi.... Ne samo da ih je tamo prebacio, dok su Snežana i Jovica bili zarobljeni, nego je deci obezbedio školovanje u elitnim školama koje koštaju po nekoliko hiljada evra... Postavlja se pitanje odakle mu taj novac", dodaje on.

Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u petak ujutru u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji. Dvoje srpskih diplomata oteto je iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

Izvor: Kurir

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ja vam kazem

22.02.2016 16:56

Kad Ivica Dacic bude u zatvoru mozda Srbiji krene na bolje.Sve je ovo zbog koferceta.

ODGOVORITE
Name

ccxx

22.02.2016 17:22

Toliko vremena je bilo da su mogli da su imali dovoljno jaku želju da ih oslobode. Tadic je za Kovačević a dao milion da ga spase od zatvora, a oniu nisu mogli da preko -Erdogana oslobode te ljude. Da su ponudili neku lovu vec bi bili zivi. Razrešite tog ambasadora bez ikakvih benificija. Na Maltu. Kjer on sa Malte.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.02.2016 18:43

ПОРОДИЦАМA НАСТРАДАЛИX ДИПЛОМАТА НАШЕ ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ. ИЗГИНУЛИ СУ ЗБОГ ШТО ЈЕ НЕКОМЕ ОАЛИ НАПАМЕТ ДА ПРЕКО ЊИХОВЕ НЕДУЖНЕ СМРТИ НАПРАВИ ПУБЛИЦИТЕТ ЗА СРБИЈУ!

Name

DAČIĆ KRIV

22.02.2016 17:05

KRIV JE DAČIĆ, SVI POVUKLI AMBASADE IZ LUDE ZEMLJE, SAMO ON OSTAVIO. KAKVE GLUPOSTI,ŠTA ĆE LJUDI TAMO.

ODGOVORITE
Name

jadno

22.02.2016 17:26

Pod br.1:Kriv je onaj ko je bombardovao(a zna se ko).

Name

hot spot

22.02.2016 17:12

Ile je stara lopina. Još iz vremena Miloševića.

ODGOVORITE
Name

prle

22.02.2016 18:07

„Према најновијим сазнањима, прича о отмици српских држављана у Либији, има сасвим другачију верзију од званичне. Још за време Гадафија, када је министар војске Србије био Драган Шутановац, Либијци су уплатили велику суму на рачун контроверзне фирме Југоимпорт СДПР, огроман новац за наоружање које је Шутановац обећао Либији, прича се о цифри од преко 250.000.000 евра. Иначе се поменута фирма среће и у многим другим аферама с нелегалном трговином српског наоружањем, проглашеним за вишак. Нама вишак, а другима потребно?!?

ODGOVORITE