Прича: Златан трећег миленијума у Партизану!

Италијани у суперлативима о потенцијално најмлађем дебитанту у историји клуба из Хумске 1, чувени ловац на таленте пореди га са Манцеом и Милошевићем.

Фудбал 23.02.2016 | 23:00
Прича: Златан трећег миленијума у Партизану!

Засад је само дете. У недељу може да постане најмлађи дебитант у историји Партизана. А у далекој будућности нападач налик Драгану Манцеу и(ли) Сави Милошевићу.

Кад иза таквих речи стане Душан Трбојевић онда то није само пука прогноза о достигнућима још једног талента из Земунела, већ смела најава да би после нападача из 80-их и 90-их година прошлог века могао и Душан Влаховић да се прослави носећи црно-белу „деветку“.

„Ако бих Дуцу с неким требало да упоредим онда је он, отприлике, спој Драгана Манцеа и Сава Милошевића. По таленту. С тим да су њих двојица направили каријере. Знам Сава кад је био мали, кад није давао голове, али су клуб и тадашњи тренер Љубиша Тумбаковић стали иза њега зато што су веровали, као што сад Партизан верује у Дуцу“, каже Трбојевић, чувени ловац на таленте који је пре четири године довео у Хумску 1 момка који је у недељу против ОФК Београда, срушио рекорд Ненада Маринковића из 2004. и постао најмлађи играч икада који је играо за сениоре клуба из Хумске 1.

Влаховићу је тек 16 година, ове зиме је директно из млађих кадета прекомандован у први тим, а какве планове црно-бели имају с њим потврдили су продужетком уговора на још три године.
„Много је талентованих играча прошло кроз Партизан, можда су неки били талентованији од Дуце, а нису завршили како је требало. Нема разлога да он не успе. Само, мора да схвати да је ово тек почетак. Још није ни „и“ од играча. Та реч има пет слова. У 15. години је потписао први професионални уговор. До 20. има пет, таман колико и слова у речи играч. А да би постао играчина... То може да прича са 23, 24 године“.

С обзиром да је у млађим категоријама био доминантан, неретко играо и за старију генерацију, поставља се питање какав ће бити у фудбалу који по свему одудара од дечијег.
„Таленат нико не може да му узме. Ако му је Партизан пружио шансу у тим годинама, то мора да поштује. Паметан је дечко, елоквентан, одличан ђак. Трагедија би била да потенцијал тог типа не направи каријеру. Само, Дуцо, пази шта ти каже чика Трба: „остани чврсто на земљи, слушај и поштуј старије колеге. Тренере. Економе. Портире. Мораш прво да будеш добар човек. Да кад завршиш каријеру погледаш биографију и видиш шта си урадио. А не да причаш „био сам талентован“, очински је саветовао Душан Трбојевић у разговору за ТВ Партизан Душана Влаховића.

А да за младог шпица већ знају и ван граница Србије потврђују информације из иностранства. Тачније, рођени Земунац се налази у тефтеру скаута Манчестер Ситија, Ливерпула и Јувентуса, који су га посматрали током припрема на Кипру. Италијани су отишли толико далеко да су га тамошњој публици представили као наследника Златана Ибрахимовића. Под насловом „Ибра трећег миленијума“ о његовоим карактеристикама детаљно је известио сајт јувенеwс.еу, који прати сва дешавања везана за црно-беле из Торина.

„Тренери који су минулих година радили на развоју Душана Влаховића пореде га са Златаном Ибрахимовићем, због његових техничких вештина, али и физичких карактеристика. Поседује одличну брзину и сјајну технику за неког ко је висок 190 центиметара, што је већ показао у Италији, на турниру Нерео Роко. Упркос чињеници да је био намлађи играч турнира, памти се његов хет-трик против НАК Бреде. Као пажљиви пратилац тржишта младих играча, Јувентус је његово име забележио и двапут подвукао, а сигурно ће доћи у Београд да га прати“, стоји на поменутом сајту.

 

Коментари / 0

Оставите коментар