Priča: Zlatan trećeg milenijuma u Partizanu!

Italijani u superlativima o potencijalno najmlađem debitantu u istoriji kluba iz Humske 1, čuveni lovac na talente poredi ga sa Manceom i Miloševićem.

Fudbal 23.02.2016 | 23:00
Priča: Zlatan trećeg milenijuma u Partizanu!

Zasad je samo dete. U nedelju može da postane najmlađi debitant u istoriji Partizana. A u dalekoj budućnosti napadač nalik Draganu Manceu i(li) Savi Miloševiću.

Kad iza takvih reči stane Dušan Trbojević onda to nije samo puka prognoza o dostignućima još jednog talenta iz Zemunela, već smela najava da bi posle napadača iz 80-ih i 90-ih godina prošlog veka mogao i Dušan Vlahović da se proslavi noseći crno-belu „devetku“.

„Ako bih Ducu s nekim trebalo da uporedim onda je on, otprilike, spoj Dragana Mancea i Sava Miloševića. Po talentu. S tim da su njih dvojica napravili karijere. Znam Sava kad je bio mali, kad nije davao golove, ali su klub i tadašnji trener Ljubiša Tumbaković stali iza njega zato što su verovali, kao što sad Partizan veruje u Ducu“, kaže Trbojević, čuveni lovac na talente koji je pre četiri godine doveo u Humsku 1 momka koji je u nedelju protiv OFK Beograda, srušio rekord Nenada Marinkovića iz 2004. i postao najmlađi igrač ikada koji je igrao za seniore kluba iz Humske 1.

Vlahoviću je tek 16 godina, ove zime je direktno iz mlađih kadeta prekomandovan u prvi tim, a kakve planove crno-beli imaju s njim potvrdili su produžetkom ugovora na još tri godine.
„Mnogo je talentovanih igrača prošlo kroz Partizan, možda su neki bili talentovaniji od Duce, a nisu završili kako je trebalo. Nema razloga da on ne uspe. Samo, mora da shvati da je ovo tek početak. Još nije ni „i“ od igrača. Ta reč ima pet slova. U 15. godini je potpisao prvi profesionalni ugovor. Do 20. ima pet, taman koliko i slova u reči igrač. A da bi postao igračina... To može da priča sa 23, 24 godine“.

S obzirom da je u mlađim kategorijama bio dominantan, neretko igrao i za stariju generaciju, postavlja se pitanje kakav će biti u fudbalu koji po svemu odudara od dečijeg.
„Talenat niko ne može da mu uzme. Ako mu je Partizan pružio šansu u tim godinama, to mora da poštuje. Pametan je dečko, elokventan, odličan đak. Tragedija bi bila da potencijal tog tipa ne napravi karijeru. Samo, Duco, pazi šta ti kaže čika Trba: „ostani čvrsto na zemlji, slušaj i poštuj starije kolege. Trenere. Ekonome. Portire. Moraš prvo da budeš dobar čovek. Da kad završiš karijeru pogledaš biografiju i vidiš šta si uradio. A ne da pričaš „bio sam talentovan“, očinski je savetovao Dušan Trbojević u razgovoru za TV Partizan Dušana Vlahovića.

A da za mladog špica već znaju i van granica Srbije potvrđuju informacije iz inostranstva. Tačnije, rođeni Zemunac se nalazi u tefteru skauta Mančester Sitija, Liverpula i Juventusa, koji su ga posmatrali tokom priprema na Kipru. Italijani su otišli toliko daleko da su ga tamošnjoj publici predstavili kao naslednika Zlatana Ibrahimovića. Pod naslovom „Ibra trećeg milenijuma“ o njegovoim karakteristikama detaljno je izvestio sajt juvenews.eu, koji prati sva dešavanja vezana za crno-bele iz Torina.

„Treneri koji su minulih godina radili na razvoju Dušana Vlahovića porede ga sa Zlatanom Ibrahimovićem, zbog njegovih tehničkih veština, ali i fizičkih karakteristika. Poseduje odličnu brzinu i sjajnu tehniku za nekog ko je visok 190 centimetara, što je već pokazao u Italiji, na turniru Nereo Roko. Uprkos činjenici da je bio namlađi igrač turnira, pamti se njegov het-trik protiv NAK Brede. Kao pažljivi pratilac tržišta mladih igrača, Juventus je njegovo ime zabeležio i dvaput podvukao, a sigurno će doći u Beograd da ga prati“, stoji na pomenutom sajtu.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar