ЛШ - Венгер: Барса је суперфаворит против нас!

Арсенал дочекује Барселону, свестан да нема велике шансе за прво четвртфинале Лиге шампиона још од 2010.!

Фудбал 22.02.2016 | 19:20
ЛШ - Венгер: Барса је суперфаворит против нас!

Уторак увече доноси фудбалској публици сигурно најбољи дупли програм у оквиру осмине финала Лиге шампиона.

С обзиром на реноме клубова, играчки квалитет и тренутни пласман у домаћим првенствима, може се рећи да је штета што у истом термину играју Арсенал - Барселона и Јувентус - Бајерн, док су за среду заказани мечеви ПСВ - Атлетико Мадрид и Динамо Кијев - Манчестер сити.

Да ли тим Арсена Венгера - после "провлачења" кроз групу са Бајерном, Олимпијакосом и Динамом из Загреба - може озбиљније да угрози актуелног шампиона Европе? Судећи по изјавама искусног тренера на конференцији за новинаре, "тешко, али пробаће".

"Барселона је суперфаворит, а ми морамо да будемо максимално фокусирани, храбри, али и чврсти, организовани, интелигентни... да бисмо имали какву-такву шансу".

Јасно је да највећа опасност "тобџијама" прети од трија Меси, Суарез, Нејмар.

"Меси је дао 300 голова на 340 утакмица за Барселону, што је јединствен пример. Напад им је најефикаснији на свету, могу да вам дају гол и када мислите да сте их потиснули и ставили под контролу. Њиховом таленту можемо да се супротставимо само колективном игром, а не заборавимо да ове сезоне имамо одличног голмана и да не примамо много голова", рекао је Венгер.

Док Барселони осмина финала и даље служи за "загревање" (прошле и претпрошле сезоне, пролазила је даље са по две победе над Манчестер ситијем), Арсеналу је ова фаза Лиге шампиона постала ноћна мора, јер је последњи пут успео да је преброди 2010. против Порта - 1:2, 5:0.

У последњих пет сезона Арсенал је у марту испадао од Монака, два пута од Бајерна (увек губио први меч код куће), Милана и 2011. године од Барселоне, када је на "Емиратима" било 2:1, а на Ноу Кампу 3:1 за Каталонце, пошто је Робин Ван Перси при резултату 1:1 добио други жути картон због шутирања лопте после судијског звиждука.

Домаћем тиму недостајаће повређени Казорла, Артета, Вилшир и Габријел, а браниоцу титуле и лидеру Примере повређени Рафиња и суспендовани Арда Туран, који ће издржати казну зарађену док је био играч Атлетико Мадрида.

Коментари / 0

Оставите коментар