LŠ - Venger: Barsa je superfavorit protiv nas!

Arsenal dočekuje Barselonu, svestan da nema velike šanse za prvo četvrtfinale Lige šampiona još od 2010.!

Fudbal 22.02.2016 | 19:20
LŠ - Venger: Barsa je superfavorit protiv nas!

Utorak uveče donosi fudbalskoj publici sigurno najbolji dupli program u okviru osmine finala Lige šampiona.

S obzirom na renome klubova, igrački kvalitet i trenutni plasman u domaćim prvenstvima, može se reći da je šteta što u istom terminu igraju Arsenal - Barselona i Juventus - Bajern, dok su za sredu zakazani mečevi PSV - Atletiko Madrid i Dinamo Kijev - Mančester siti.

Da li tim Arsena Vengera - posle "provlačenja" kroz grupu sa Bajernom, Olimpijakosom i Dinamom iz Zagreba - može ozbiljnije da ugrozi aktuelnog šampiona Evrope? Sudeći po izjavama iskusnog trenera na konferenciji za novinare, "teško, ali probaće".

"Barselona je superfavorit, a mi moramo da budemo maksimalno fokusirani, hrabri, ali i čvrsti, organizovani, inteligentni... da bismo imali kakvu-takvu šansu".

Jasno je da najveća opasnost "tobdžijama" preti od trija Mesi, Suarez, Nejmar.

"Mesi je dao 300 golova na 340 utakmica za Barselonu, što je jedinstven primer. Napad im je najefikasniji na svetu, mogu da vam daju gol i kada mislite da ste ih potisnuli i stavili pod kontrolu. Njihovom talentu možemo da se suprotstavimo samo kolektivnom igrom, a ne zaboravimo da ove sezone imamo odličnog golmana i da ne primamo mnogo golova", rekao je Venger.

Dok Barseloni osmina finala i dalje služi za "zagrevanje" (prošle i pretprošle sezone, prolazila je dalje sa po dve pobede nad Mančester sitijem), Arsenalu je ova faza Lige šampiona postala noćna mora, jer je poslednji put uspeo da je prebrodi 2010. protiv Porta - 1:2, 5:0.

U poslednjih pet sezona Arsenal je u martu ispadao od Monaka, dva puta od Bajerna (uvek gubio prvi meč kod kuće), Milana i 2011. godine od Barselone, kada je na "Emiratima" bilo 2:1, a na Nou Kampu 3:1 za Katalonce, pošto je Robin Van Persi pri rezultatu 1:1 dobio drugi žuti karton zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka.

Domaćem timu nedostajaće povređeni Kazorla, Arteta, Vilšir i Gabrijel, a braniocu titule i lideru Primere povređeni Rafinja i suspendovani Arda Turan, koji će izdržati kaznu zarađenu dok je bio igrač Atletiko Madrida.

Komentari / 0

Ostavite komentar