Илиев: Све вас молим, само за стрпљење!

Дан после пораза од ОФК Београда, спортски директор Партизана Ивица Илиев за МОНДО поручује: "Видећете потпуно другачији Партизан у дербију!". О Абубакару: "Да ли задржати незадовољног играча?"

Фудбал 23.02.2016 | 16:40
Илиев: Све вас молим, само за стрпљење!

Најављивали су из Партизана нови почетак, такорећи "повратак коренима", офанзивној игри, допадљивој... Прво коло наставка првенства, међутим, деловало је разочаравајуће. ОФК Београд, који је такође битно изменио састав као и Партизан у односу на јесен, разоружао је црно-беле, који нису показали ни делић од онога што су обећавали.

У чему је био проблем?

Спортски директор Партизана Ивица Илиев за МОНДО сумира утиске и каже да је било више разлога онаквог исхода на Врачару (пораз Партизана 1:2).

"Игром случаја, јуче (недеља) се тако наместило... Имали смо велики број играча који из разних разлога није могао да игра. На тренутке смо видели потенцијале млађих играча, а бил је девет, 10 из Омладинске школе, видели смо најмлађег дебитанта у историји Партизана и потенцијал који поседује а има само 16 година. Можда смо и ми погрешили, било је много младих играча одједном на терену. Не тражим алибије и оправдања, никад нисам, али и терен је био ужасан и то све утиче кад су деца у питању", каже Илиев.

Његова порука навијачима је да ће видети "потпуно другачији Партизан у дербију против Црвене звезде"..

"У тиму ће бити пет, шест играча који нису играли против ОФК Београда, биће то све другачије".

Па, какав ће бити Партизана?

"Онакав какав ћете видети", гласио је одговор Илиева, уз осмех.

Уследио је наставак:

"Више пута сам рекао - правимо тим и заиста бисмо волели кад бисмо добили мало више поверења и стрпљења од навијача. Јесте тешко кад се изгуби, али овде је невероватно да због једне утакмице лете главе. Нико нема времена да чека, а као причамо - 'сад је тренутак, дајте млађе...'. Сачекајмо пет, шест утакмица, немојмо на прву да скачемо. Чак и кад је добро овде, у нашем народу увек се траже мане, сви су нешто као напети, изгледа да смо као нација изгубили стрпљење...".

На примедбу да су навијачи уморни од обећања, Илиев је прекинуо контрапитањем и одговором:

"Од чега су уморни навијачи!? Од једне полусезоне!? Десеила се та једна сезона, хајде да је пустимо да се заврши и да извучемо најбоље што се може како се овакве сезоне убудуће не би понављале. Па, свима нама је тешко што смо изгубили утакмицу. Зар неко мисли да ми желимо да се угби!? Имамо позитивну причу, идеју, али не може ништа преко ноћи, НЕ МОЖЕ! Све што је преко ноћи то је кратког даха. Кад смо долазили у клуб знали смо у шта долазимо, и знали смо шта нас чека у наредна три месеца. Дајте мало времена, да видимо на делу те нове играче Гогуу, Евртона, да видимо ове наше клинце, дајмо им шансу!".

Он је подвукао да је на делу дугорочни план спортског дела Партизана и да се овај тим уиграва за лето и наредну сезону.

"Ми ништа не јуримо овог пролећа. Волели бисмо да освојимо куп, да будемо што бољи у првенству...".

А Европа?

"Да, то јесте циљ, наравно, за то треба освојити куп и то хоћемо! Боримо се и даље за другу позицију, ту смо. Полако, људи, тек је прво коло".

У ту борбу за Европу и трофеј у националном купу Партизан ће, по свему судећи, без Абубакара Оумаруа, камерунског нападача који има понуду из иностранства и жели шошто-пото да иде. Незадовољство што још није прихваћена инострана понуда демонстрирао је протеклог викенда - одбио је да буде у тиму Партизана.

"Невероватно! Имамо играча којем нудимо све... Убеђивали смо га у суботу цео дан, убеђивали смо га у недељу ујутро, а он нам каже: 'Нећу да играм' и тако остави екипу на цедилу", препричао је Илиев ситуацију са Абубакаром, клоју је тренер Иван Томић "дипломатски" избегао после меча.

За Абубакара постоји понуда од 1,2 милион евра.

Шта ће Партизан да уради?

"Још размишљамо. То је велика сума новца за нас, а и за њега, који има 30 година... Незгодно је имати незадовољног играча у тиму, па бисмо на губитку били и ми и он".

Иако није конкретно одговорио на питање, да се закључити да ће се Партизан и Абубакар ускоро разићи.

Коментари / 0

Оставите коментар