Iliev: Sve vas molim, samo za strpljenje!

Dan posle poraza od OFK Beograda, sportski direktor Partizana Ivica Iliev za MONDO poručuje: "Videćete potpuno drugačiji Partizan u derbiju!". O Abubakaru: "Da li zadržati nezadovoljnog igrača?"

Fudbal 23.02.2016 | 16:40
Iliev: Sve vas molim, samo za strpljenje!

Najavljivali su iz Partizana novi početak, takoreći "povratak korenima", ofanzivnoj igri, dopadljivoj... Prvo kolo nastavka prvenstva, međutim, delovalo je razočaravajuće. OFK Beograd, koji je takođe bitno izmenio sastav kao i Partizan u odnosu na jesen, razoružao je crno-bele, koji nisu pokazali ni delić od onoga što su obećavali.

U čemu je bio problem?

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev za MONDO sumira utiske i kaže da je bilo više razloga onakvog ishoda na Vračaru (poraz Partizana 1:2).

"Igrom slučaja, juče (nedelja) se tako namestilo... Imali smo veliki broj igrača koji iz raznih razloga nije mogao da igra. Na trenutke smo videli potencijale mlađih igrača, a bil je devet, 10 iz Omladinske škole, videli smo najmlađeg debitanta u istoriji Partizana i potencijal koji poseduje a ima samo 16 godina. Možda smo i mi pogrešili, bilo je mnogo mladih igrača odjednom na terenu. Ne tražim alibije i opravdanja, nikad nisam, ali i teren je bio užasan i to sve utiče kad su deca u pitanju", kaže Iliev.

Njegova poruka navijačima je da će videti "potpuno drugačiji Partizan u derbiju protiv Crvene zvezde"..

"U timu će biti pet, šest igrača koji nisu igrali protiv OFK Beograda, biće to sve drugačije".

Pa, kakav će biti Partizana?

"Onakav kakav ćete videti", glasio je odgovor Ilieva, uz osmeh.

Usledio je nastavak:

"Više puta sam rekao - pravimo tim i zaista bismo voleli kad bismo dobili malo više poverenja i strpljenja od navijača. Jeste teško kad se izgubi, ali ovde je neverovatno da zbog jedne utakmice lete glave. Niko nema vremena da čeka, a kao pričamo - 'sad je trenutak, dajte mlađe...'. Sačekajmo pet, šest utakmica, nemojmo na prvu da skačemo. Čak i kad je dobro ovde, u našem narodu uvek se traže mane, svi su nešto kao napeti, izgleda da smo kao nacija izgubili strpljenje...".

Na primedbu da su navijači umorni od obećanja, Iliev je prekinuo kontrapitanjem i odgovorom:

"Od čega su umorni navijači!? Od jedne polusezone!? Deseila se ta jedna sezona, hajde da je pustimo da se završi i da izvučemo najbolje što se može kako se ovakve sezone ubuduće ne bi ponavljale. Pa, svima nama je teško što smo izgubili utakmicu. Zar neko misli da mi želimo da se ugbi!? Imamo pozitivnu priču, ideju, ali ne može ništa preko noći, NE MOŽE! Sve što je preko noći to je kratkog daha. Kad smo dolazili u klub znali smo u šta dolazimo, i znali smo šta nas čeka u naredna tri meseca. Dajte malo vremena, da vidimo na delu te nove igrače Goguu, Evrtona, da vidimo ove naše klince, dajmo im šansu!".

On je podvukao da je na delu dugoročni plan sportskog dela Partizana i da se ovaj tim uigrava za leto i narednu sezonu.

"Mi ništa ne jurimo ovog proleća. Voleli bismo da osvojimo kup, da budemo što bolji u prvenstvu...".

A Evropa?

"Da, to jeste cilj, naravno, za to treba osvojiti kup i to hoćemo! Borimo se i dalje za drugu poziciju, tu smo. Polako, ljudi, tek je prvo kolo".

U tu borbu za Evropu i trofej u nacionalnom kupu Partizan će, po svemu sudeći, bez Abubakara Oumarua, kamerunskog napadača koji ima ponudu iz inostranstva i želi šošto-poto da ide. Nezadovoljstvo što još nije prihvaćena inostrana ponuda demonstrirao je proteklog vikenda - odbio je da bude u timu Partizana.

"Neverovatno! Imamo igrača kojem nudimo sve... Ubeđivali smo ga u subotu ceo dan, ubeđivali smo ga u nedelju ujutro, a on nam kaže: 'Neću da igram' i tako ostavi ekipu na cedilu", prepričao je Iliev situaciju sa Abubakarom, kloju je trener Ivan Tomić "diplomatski" izbegao posle meča.

Za Abubakara postoji ponuda od 1,2 milion evra.

Šta će Partizan da uradi?

"Još razmišljamo. To je velika suma novca za nas, a i za njega, koji ima 30 godina... Nezgodno je imati nezadovoljnog igrača u timu, pa bismo na gubitku bili i mi i on".

Iako nije konkretno odgovorio na pitanje, da se zaključiti da će se Partizan i Abubakar uskoro razići.

Komentari / 0

Ostavite komentar