Ове седмице састанак ФИБА-е и КСС-а

Кошаркашки савез Србије креће са припремама за организацију квалификационог турнира за Олимпијске игре у јулу.

Кошарка 23.02.2016 | 14:20
Ове седмице састанак ФИБА-е и КСС-а

Српски кошаркашки савез биће на озбиљном испиту наредних месеци.

У јулу у Београду ће бити организован квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, а КСС ће морати да га организује на највишем нивоу.

Први радни састанак челника КСС са члановима ФИБА из сектора за такмичење, маркетинг, комуникације биће организован у четвртак и петак, преосе "Вечерње новости".

У току марта уследиће и долазак комплетне делегације ФИБА у Србију, после чега ће бити и дефинисано на који начин и када ће бити пуштене карте у продају.

Смештај шест репрезентација које ће наступати на турниру (Ангола, Порторико, Јапан, Чешка, Летонија и домаћин Србија) већ је договорен. Сви ће одсести у у хотелу "Краун плаза" на Новом Београду, а тренираће у Хали спортова "Ранко Жеравица".

Према правилима, национални тимови ће доћи у Београд минимално 48 сати пре старта турнира, а селекције Анголе, Јапана и Порторика, можда чак и неколико дана раније, како би се аклиматизовале и адекватно припремиле за наступ на турниру.

Квалификациони турнир биће организован у Комбанк арени од 4. до 9. јула, а само победник директно ће обезбедити пласман на Олимпијским играма, од 5. до 21. августа у Рио де Жанеиру.

Коментари / 0

Оставите коментар