Ove sedmice sastanak FIBA-e i KSS-a

Košarkaški savez Srbije kreće sa pripremama za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u julu.

Košarka 23.02.2016 | 14:20
Ove sedmice sastanak FIBA-e i KSS-a

Srpski košarkaški savez biće na ozbiljnom ispitu narednih meseci.

U julu u Beogradu će biti organizovan kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a KSS će morati da ga organizuje na najvišem nivou.

Prvi radni sastanak čelnika KSS sa članovima FIBA iz sektora za takmičenje, marketing, komunikacije biće organizovan u četvrtak i petak, preose "Večernje novosti".

U toku marta uslediće i dolazak kompletne delegacije FIBA u Srbiju, posle čega će biti i definisano na koji način i kada će biti puštene karte u prodaju.

Smeštaj šest reprezentacija koje će nastupati na turniru (Angola, Portoriko, Japan, Češka, Letonija i domaćin Srbija) već je dogovoren. Svi će odsesti u u hotelu "Kraun plaza" na Novom Beogradu, a treniraće u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Prema pravilima, nacionalni timovi će doći u Beograd minimalno 48 sati pre starta turnira, a selekcije Angole, Japana i Portorika, možda čak i nekoliko dana ranije, kako bi se aklimatizovale i adekvatno pripremile za nastup na turniru.

Kvalifikacioni turnir biće organizovan u Kombank areni od 4. do 9. jula, a samo pobednik direktno će obezbediti plasman na Olimpijskim igrama, od 5. do 21. avgusta u Rio de Žaneiru.

Komentari / 0

Ostavite komentar