Европа ће играти, Америка "плесати"!

Обављен је жреб за "Копа Америка Сентенарио", ванредно и проширено издање континенталног шампионата.

Фудбал 22.02.2016 | 12:40
Европа ће играти, Америка "плесати"!

За љубитеље фудбала овог лета буквално неће бити предаха!

Чим се клупска сезона заврши финалном утакмицом Лиге шампиона 28. маја, у фокусу ће се наћи Куп Америке (3-26. јуна) и Европско првенство (10. јуна - 10. јула), а при крају тог такмичења већ ће доћи време за наступе наших клубова у квалификацијама за еврокупове!

Док је УЕФА одлучила да ЕУРО 2016 буде први у низу шампионата "старог континента" на коме ће учествовати 24 репрезентације, КОНМЕБОЛ и КОНКАКАФ су поводом 100 година од првог Купа Америке договорили ванредни турнир, уз учешће 16, уместо уобичајених 12 националних тимова.

И то само овом приликом!

"Копа Америка Сентенарио", како гласи званичан назив предстојећег такмичења, први пут ће бити одржан изван Јужне Америке, у 10 градова САД, на феноменалним стадионима капацитета минимум 60.000 места.

У ноћи између недеље и понедељка у Њујорку је обављен жреб групне фазе, а поред домаћина, за носиоце су именовани Бразил, Аргентина и Мексико. Не и Чиле, који је летос пред својим навијачима освојио титулу првака Америке.

ГРУПА А: САД, Колумбија, Костарика, Парагвај.

ГРУПА Б: Бразил, Еквадор, Хаити, Перу.

ГРУПА Ц: Мексико, Уругвај, Јамајка, Венецуела.

ГРУПА Д: Аргентина, Чиле, Панама, Боливија.

Имена репрезентација извлачиле су легенде тамошњег фудбала: Аргентинац Марио Кемпес, Колумбијац Карлос Валдерама, Мексиканац Хорхе Кампос и Американац Алекси Лалас.

Куп Америке отвориће утакмица САД - Колумбија у Санта Клари, где је недавно одржан 50. Супербоул, финале лиге америчког фудбала (НФЛ).

Дерби првог кола, а можда и целе прве фазе, биће окршај прошлогодишњих финалиста, Аргентине и Чилеа, који се 6. јуна игра такође у Санта Клари.

У четвртфинале (16-18. јуна) ће се пласирати по две најбоље селекције, полуфинала су на распореду 21. и 22, а меч за титулу 26. јуна у Ист Радерфорду, близу Њујорка.

Лео Меси, Нејмар, Алексис Санчез, Џејмс Родригез, Луис Суарез... Биће фешта!

Коментари / 0

Оставите коментар