Evropa će igrati, Amerika "plesati"!

Obavljen je žreb za "Kopa Amerika Sentenario", vanredno i prošireno izdanje kontinentalnog šampionata.

Fudbal 22.02.2016 | 12:40
Evropa će igrati, Amerika "plesati"!

Za ljubitelje fudbala ovog leta bukvalno neće biti predaha!

Čim se klupska sezona završi finalnom utakmicom Lige šampiona 28. maja, u fokusu će se naći Kup Amerike (3-26. juna) i Evropsko prvenstvo (10. juna - 10. jula), a pri kraju tog takmičenja već će doći vreme za nastupe naših klubova u kvalifikacijama za evrokupove!

Dok je UEFA odlučila da EURO 2016 bude prvi u nizu šampionata "starog kontinenta" na kome će učestvovati 24 reprezentacije, KONMEBOL i KONKAKAF su povodom 100 godina od prvog Kupa Amerike dogovorili vanredni turnir, uz učešće 16, umesto uobičajenih 12 nacionalnih timova.

I to samo ovom prilikom!

"Kopa Amerika Sentenario", kako glasi zvaničan naziv predstojećeg takmičenja, prvi put će biti održan izvan Južne Amerike, u 10 gradova SAD, na fenomenalnim stadionima kapaciteta minimum 60.000 mesta.

U noći između nedelje i ponedeljka u Njujorku je obavljen žreb grupne faze, a pored domaćina, za nosioce su imenovani Brazil, Argentina i Meksiko. Ne i Čile, koji je letos pred svojim navijačima osvojio titulu prvaka Amerike.

GRUPA A: SAD, Kolumbija, Kostarika, Paragvaj.

GRUPA B: Brazil, Ekvador, Haiti, Peru.

GRUPA C: Meksiko, Urugvaj, Jamajka, Venecuela.

GRUPA D: Argentina, Čile, Panama, Bolivija.

Imena reprezentacija izvlačile su legende tamošnjeg fudbala: Argentinac Mario Kempes, Kolumbijac Karlos Valderama, Meksikanac Horhe Kampos i Amerikanac Aleksi Lalas.

Kup Amerike otvoriće utakmica SAD - Kolumbija u Santa Klari, gde je nedavno održan 50. Superboul, finale lige američkog fudbala (NFL).

Derbi prvog kola, a možda i cele prve faze, biće okršaj prošlogodišnjih finalista, Argentine i Čilea, koji se 6. juna igra takođe u Santa Klari.

U četvrtfinale (16-18. juna) će se plasirati po dve najbolje selekcije, polufinala su na rasporedu 21. i 22, a meč za titulu 26. juna u Ist Raderfordu, blizu Njujorka.

Leo Mesi, Nejmar, Aleksis Sančez, Džejms Rodrigez, Luis Suarez... Biće fešta!

Komentari / 0

Ostavite komentar