Управа Звезде огорчена након Ниша: Радоњић губи повјерење!

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су најслабију утакмицу у сезони. Изгубили су први пехар, од три укупно која бране из прошле сезоне, али више од свега све на Малом Калемегдану брине и боли начин на који је екипа поражена од Партизана у полуфиналу Купа Кораћа.

Кошарка 23.02.2016 | 23:45
Управа Звезде огорчена након Ниша: Радоњић губи повјерење!

Играчи немотивисани, без жеље, бледи, тренер Дејан Радоњић без идеје, реакције и ауторитета да било шта промени. Стигла је и казна - пехар је отишао из црвено-белог дома. Управи Звезде, навикнутој на успехе, тешко је пао крах у Нишу. Казне за актере срамне игре су засад изостале, али су адекватно упозорени, а следећа санкција биће много жешћа.

- Немам шта да кажем и анализирам, нека то уради тренер Радоњић - рекао је после утакмице Бранко Лазић.

Ова реченица капитена довољно говори о ситуацији у тиму. Како "Блиц" сазнаје, Радоњић је изгубио поверење врха клуба. Његов статус је крајње отворен и неизвестан, опроштај од Купа и треће место у АБА лиги не задовољавају апетите великог клуба.

Резултати у Евролиги јесу за сваку похвалу, али нишка лекција од Партизана указује да релација: Екипа - стручни штаб није најбоља.

Такође, Мирко Павловић, спортски директор клуба, сноси велики део кривице за стање у тиму. Човек који је спона између играча и стручног штаба, морао би далеко више да ради на психолошкој припреми играча и тренера Радоњића, његовог најбољег пријатеља у клубу, односно на атмосфери међу кошаркашима и на клупи. Павловић је и кривац за лоше одрађен прелазни рок, тумбање тима, честе промене, промашаје у довођењу играча... Добио је шансу од руководећих људи коју није знао да искористи.

Забрињавајуће је да у 14. минуту утакмице, када се назирало да брод тоне, тренер Радоњић прилази клупи за резервне играче и уз аплауз играчима који као да нису доручковали тог дана, каже: Ајмо, устаните кад постигнемо кош, аплаудирајте...

Није било аплауза у суботу увече Звездиних навијача, љубимци су их разочарали, као и стручни штаб, који је пао на првом великом испиту у 2016. години. Остала су још два трофеја у игри...

Ефес велики испит

Црвену звезду, после шока у Купу Радивоја Кораћа, у петак чека велики испит. У Вршац, у осмом колу Евролиге, долази Ефес, прилика за велики корак према топ 8 и бар делимично искупљење за промашаје у Нишу. Играча, стручног штаба и спортског директора.

Коментари / 0

Оставите коментар