Uprava Zvezde ogorčena nakon Niša: Radonjić gubi povjerenje!

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su najslabiju utakmicu u sezoni. Izgubili su prvi pehar, od tri ukupno koja brane iz prošle sezone, ali više od svega sve na Malom Kalemegdanu brine i boli način na koji je ekipa poražena od Partizana u polufinalu Kupa Koraća.

Košarka 23.02.2016 | 23:45
Uprava Zvezde ogorčena nakon Niša: Radonjić gubi povjerenje!

Igrači nemotivisani, bez želje, bledi, trener Dejan Radonjić bez ideje, reakcije i autoriteta da bilo šta promeni. Stigla je i kazna - pehar je otišao iz crveno-belog doma. Upravi Zvezde, naviknutoj na uspehe, teško je pao krah u Nišu. Kazne za aktere sramne igre su zasad izostale, ali su adekvatno upozoreni, a sledeća sankcija biće mnogo žešća.

- Nemam šta da kažem i analiziram, neka to uradi trener Radonjić - rekao je posle utakmice Branko Lazić.

Ova rečenica kapitena dovoljno govori o situaciji u timu. Kako "Blic" saznaje, Radonjić je izgubio poverenje vrha kluba. Njegov status je krajnje otvoren i neizvestan, oproštaj od Kupa i treće mesto u ABA ligi ne zadovoljavaju apetite velikog kluba.

Rezultati u Evroligi jesu za svaku pohvalu, ali niška lekcija od Partizana ukazuje da relacija: Ekipa - stručni štab nije najbolja.

Takođe, Mirko Pavlović, sportski direktor kluba, snosi veliki deo krivice za stanje u timu. Čovek koji je spona između igrača i stručnog štaba, morao bi daleko više da radi na psihološkoj pripremi igrača i trenera Radonjića, njegovog najboljeg prijatelja u klubu, odnosno na atmosferi među košarkašima i na klupi. Pavlović je i krivac za loše odrađen prelazni rok, tumbanje tima, česte promene, promašaje u dovođenju igrača... Dobio je šansu od rukovodećih ljudi koju nije znao da iskoristi.

Zabrinjavajuće je da u 14. minutu utakmice, kada se naziralo da brod tone, trener Radonjić prilazi klupi za rezervne igrače i uz aplauz igračima koji kao da nisu doručkovali tog dana, kaže: Ajmo, ustanite kad postignemo koš, aplaudirajte...

Nije bilo aplauza u subotu uveče Zvezdinih navijača, ljubimci su ih razočarali, kao i stručni štab, koji je pao na prvom velikom ispitu u 2016. godini. Ostala su još dva trofeja u igri...

Efes veliki ispit

Crvenu zvezdu, posle šoka u Kupu Radivoja Koraća, u petak čeka veliki ispit. U Vršac, u osmom kolu Evrolige, dolazi Efes, prilika za veliki korak prema top 8 i bar delimično iskupljenje za promašaje u Nišu. Igrača, stručnog štaba i sportskog direktora.

Komentari / 0

Ostavite komentar