Постепено увлаче Србију у НАТО

Захарова: Погибија двоје службеника српске амбасаде у Либији дешава се на позадини покушаја Запада да ту исту Србију увуче у НАТО.

Србија 22.02.2016 | 11:40
Постепено увлаче Србију у НАТО

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, каже да је то својеврсно наметање стокхолмског синдрома, када жртве терате да вас заволе.

Захарова је, гостујуц́и у емисији на ТВ Русија, упозорила на опасну тенденцију Запада да почне нови круг оптужби против Русије да је наводно бомбардовала болницу, а онда се дешава буквално следец́ег дана да снаге коалиције уништавају или болницу или убијају цивиле.

"Буквално пре пар дана имали смо још једно подметање кроз турске медије у вези са тим да су руске снаге наводно бобмардовале болницу. И шта се десило после два дана? Америчке снаге су бомбардовале циљеве Исламске државе у Либији И том приликом убијена су два службеника српске амбасаде", навела је она и додала да су се САД извиниле Србији.

Подсетивши да су убијени службеници амбасаде Србије били таоци Исламске државе, она је рекла да је тужно што су ту информацију доставили ФБИ и ЦИА, премда сада негирају да су знали да су се ту налазили.

"Све се то дешава на позадини тога да Запад постепено покушава да увуче ту исту Србију, а Црну Гору вец́ увелико, у НАТО. Кажу Црногорцима - треба да идете у НАТО, ми ц́емо вас заштити ”, рекла је Захарова у емисији "Вече са Владимиром Соловјовом".

Она је додала да исто то покушавају сада да објасне Србима и упитала:

"Како можете да заштитите земљу када имате информацију да су људи таоци на одређеној територији, а ви их бомбардујете. Каква безбедност, о чему говорите? То је посебна врста понижења, наметање стокхолмског синдрома када терају своје жртве - а они су били жртве, да их заволе и да јавно признају да хоц́е код њих. То је посебна врста перверзности."

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дон Кихот

22.02.2016 12:02

Ништа необично...тако ће бити и у БиХ...Наши пањеви ће само климати главама и занемарити све жртве и сва страдања оних који су вољели своју земљу и све народе, па и свој СРПСКи...узалуд су на жалост погинули... да би коцкари, дезертери и шверцери потписали и рекли ДА а да незнају нити шта то ДА значи... Борили смо се сво вријеме да докажемо да министри немогу бити пањеви и алкохоличари, а таквих је нажалост све више који слушају шта Баја каже, а њега занимају само паре и Радмановиће и Шпириће и остале иће ..који незнају шта је страх за живот,за дјецу,кућу,земљу,народ,домовину...Има ли Бога,...помози и казни и спали ђаволе да не постоје ,да их нема...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубинко

22.02.2016 12:23

Не увлаце него је то готова ствар. Србија је за 6 година цланица ЕУ, а прије тога це уци у НАТО. Тај пут је вец трасиран и Вуциц зато и иде на ове изборе јер је сада јак и мозе си обезбиједити до средине 2020 године да заврси све сто је запоцео. Неки це га назвати издајником, а без ибзира сто га сматрам аутократом, ја цу га назвати визионаром који је изабрао мање зло за свој народ.Кад Србија удје онда це бити потпуно беспредметно расправљати о томе да ли БиХ треба или не треба уци у НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чшћђжћчш

22.02.2016 12:25

Знамо како се живело у земљама које су биле по плаштом заштите Русије или Совјета !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

22.02.2016 12:56

Кад це Срби поцети водити властиту вањску политику?

ОДГОВОРИТЕ