Postepeno uvlače Srbiju u NATO

Zaharova: Pogibija dvoje službenika srpske ambasade u Libiji dešava se na pozadini pokušaja Zapada da tu istu Srbiju uvuče u NATO.

Srbija 22.02.2016 | 11:40
Postepeno uvlače Srbiju u NATO

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, kaže da je to svojevrsno nametanje stokholmskog sindroma, kada žrtve terate da vas zavole.

Zaharova je, gostujući u emisiji na TV Rusija, upozorila na opasnu tendenciju Zapada da počne novi krug optužbi protiv Rusije da je navodno bombardovala bolnicu, a onda se dešava bukvalno sledećeg dana da snage koalicije uništavaju ili bolnicu ili ubijaju civile.

"Bukvalno pre par dana imali smo još jedno podmetanje kroz turske medije u vezi sa tim da su ruske snage navodno bobmardovale bolnicu. I šta se desilo posle dva dana? Američke snage su bombardovale ciljeve Islamske države u Libiji I tom prilikom ubijena su dva službenika srpske ambasade", navela je ona i dodala da su se SAD izvinile Srbiji.

Podsetivši da su ubijeni službenici ambasade Srbije bili taoci Islamske države, ona je rekla da je tužno što su tu informaciju dostavili FBI i CIA, premda sada negiraju da su znali da su se tu nalazili.

"Sve se to dešava na pozadini toga da Zapad postepeno pokušava da uvuče tu istu Srbiju, a Crnu Goru već uveliko, u NATO. Kažu Crnogorcima - treba da idete u NATO, mi ćemo vas zaštiti ”, rekla je Zaharova u emisiji "Veče sa Vladimirom Solovjovom".

Ona je dodala da isto to pokušavaju sada da objasne Srbima i upitala:

"Kako možete da zaštitite zemlju kada imate informaciju da su ljudi taoci na određenoj teritoriji, a vi ih bombardujete. Kakva bezbednost, o čemu govorite? To je posebna vrsta poniženja, nametanje stokholmskog sindroma kada teraju svoje žrtve - a oni su bili žrtve, da ih zavole i da javno priznaju da hoće kod njih. To je posebna vrsta perverznosti."

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

don Kihot

22.02.2016 12:02

Ništa neobično...tako će biti i u BiH...Naši panjevi će samo klimati glavama i zanemariti sve žrtve i sva stradanja onih koji su voljeli svoju zemlju i sve narode, pa i svoj SRPSKi...uzalud su na žalost poginuli... da bi kockari, dezerteri i šverceri potpisali i rekli DA a da neznaju niti šta to DA znači... Borili smo se svo vrijeme da dokažemo da ministri nemogu biti panjevi i alkoholičari, a takvih je nažalost sve više koji slušaju šta Baja kaže, a njega zanimaju samo pare i Radmanoviće i Špiriće i ostale iće ..koji neznaju šta je strah za život,za djecu,kuću,zemlju,narod,domovinu...Ima li Boga,...pomozi i kazni i spali đavole da ne postoje ,da ih nema...

ODGOVORITE
Name

Ljubinko

22.02.2016 12:23

Ne uvlace nego je to gotova stvar. Srbija je za 6 godina clanica EU, a prije toga ce uci u NATO. Taj put je vec trasiran i Vucic zato i ide na ove izbore jer je sada jak i moze si obezbijediti do sredine 2020 godine da zavrsi sve sto je zapoceo. Neki ce ga nazvati izdajnikom, a bez ibzira sto ga smatram autokratom, ja cu ga nazvati vizionarom koji je izabrao manje zlo za svoj narod.Kad Srbija udje onda ce biti potpuno bespredmetno raspravljati o tome da li BiH treba ili ne treba uci u NATO.

ODGOVORITE
Name

čšćđžćčš

22.02.2016 12:25

Znamo kako se živelo u zemljama koje su bile po plaštom zaštite Rusije ili Sovjeta !

ODGOVORITE
Name

Kiklop

22.02.2016 12:56

Kad ce Srbi poceti voditi vlastitu vanjsku politiku?

ODGOVORITE