Испитаћемо и амбасадора и службенике

Амбасадор Оливер Потежица, као и сви службеници амбасаде, биће саслушани како би се утврдила пуна истина о отмици Слађане Станковић и Јовице Степића.

Србија 22.02.2016 | 09:40
Испитаћемо и амбасадора и службенике

"Србија је задржала своје амбасаде у Ираку, Сирији, Либији, Тунису и Египту у протеклом периоду. Разлози за то су пријатељски односи са тим земљама, велики број наших људи који тамо раде и не желе да оду, иако смо их позвали да напусте те земље, као и наши економски интереси", рекао је министар спољних послова Ивица Дачић за "Курир".

Он је указао да су амбасадори и отправници послова у тим земљама увек су били против затварања амбасада.

Према његовим речима, то укључује и Потежицу, који је и после отмице сугерисао да не затварамо амбасаду нити да је пребацујемо у Тобрук, зато што у Триполију има више од 30 амбасада, а у Торбуку нема услова за амбасаде, па их ни друге земље тамо не отварају.

Шеф српске дипломатије најављује да ће бити спроведена детаљна истрага.

"О свему овоме, о проценама, о начину поступања и процедурама на дан отмице, биће утврђена пуна истина и одговорност. И Потежица и сви службеници амбасаде ће бити саслушани поводом ових догађаја. Зато је формирана радна група која ће у најкраћем року предложити мере", рекао је Дачић.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

м

22.02.2016 09:09

Овако је некада говорио Добрица Ћосић, "отац српске нације": "Ми лажемо да бисмо обманули себе, да утешимо другога; лажемо из самилости, лажемо из стида, да охрабримо, да сакријемо своју беду, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид српског патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно." -"Лаж је српски државни интерес." -"Лаж је у самом бићу Србина." -"У овој земљи свака лаж на крају постаје истина." -"Србе је толико пута у историји спашавала лаж…"

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјубре

22.02.2016 09:11

па ти одлуцујес а не потезица ста глумис лоповцино једна.Зар тврдиш да амбасадор одлучује о Амбасади,где то јос има.Само тамо где је коферце у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сзп

22.02.2016 09:21

немас ти ста да саслусавас,тебе треба муп да саслуса,ти си зло у последњих 20 година у Србији.

ОДГОВОРИТЕ