Ispitaćemo i ambasadora i službenike

Ambasador Oliver Potežica, kao i svi službenici ambasade, biće saslušani kako bi se utvrdila puna istina o otmici Slađane Stanković i Jovice Stepića.

Srbija 22.02.2016 | 09:40
Ispitaćemo i ambasadora i službenike

"Srbija je zadržala svoje ambasade u Iraku, Siriji, Libiji, Tunisu i Egiptu u proteklom periodu. Razlozi za to su prijateljski odnosi sa tim zemljama, veliki broj naših ljudi koji tamo rade i ne žele da odu, iako smo ih pozvali da napuste te zemlje, kao i naši ekonomski interesi", rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za "Kurir".

On je ukazao da su ambasadori i otpravnici poslova u tim zemljama uvek su bili protiv zatvaranja ambasada.

Prema njegovim rečima, to uključuje i Potežicu, koji je i posle otmice sugerisao da ne zatvaramo ambasadu niti da je prebacujemo u Tobruk, zato što u Tripoliju ima više od 30 ambasada, a u Torbuku nema uslova za ambasade, pa ih ni druge zemlje tamo ne otvaraju.

Šef srpske diplomatije najavljuje da će biti sprovedena detaljna istraga.

"O svemu ovome, o procenama, o načinu postupanja i procedurama na dan otmice, biće utvrđena puna istina i odgovornost. I Potežica i svi službenici ambasade će biti saslušani povodom ovih događaja. Zato je formirana radna grupa koja će u najkraćem roku predložiti mere", rekao je Dačić.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

m

22.02.2016 09:09

Ovako je nekada govorio Dobrica Ćosić, "otac srpske nacije": "Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno." -"Laž je srpski državni interes." -"Laž je u samom biću Srbina." -"U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." -"Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…"

ODGOVORITE
Name

djubre

22.02.2016 09:11

pa ti odlucujes a ne potezica sta glumis lopovcino jedna.Zar tvrdiš da ambasador odlučuje o Ambasadi,gde to jos ima.Samo tamo gde je koferce u pitanju.

ODGOVORITE
Name

szp

22.02.2016 09:21

nemas ti sta da saslusavas,tebe treba mup da saslusa,ti si zlo u poslednjih 20 godina u Srbiji.

ODGOVORITE