Лондон: Вучић на Инвестиционом самит

Председник Владе Србије Александар Вучић, који предводи делегацију Србије на Инвестиционом самиту ЕБРД-а у Лондону, каже да ће главне теме бити реформе које Србија спроводил, развој предузтничког духа, али и питања безбедности и догађања у Либији.

Србија 22.02.2016 | 09:15
Лондон: Вучић на Инвестиционом самит

"“Суштина је како да Србија настави реформе, да убрзамо реорме, како да предузетнички дух развијамо, како да приватни сектор развијамо што је могуће више. Они знају да смо ми урадили много ствари, али много одговорног посла је још пред нама”", рекао је премијер.

Оно што је, како каже, добра вест је и присуство УНКТАД-а, односно Конференције УН за трговину и развој, која у последњих 15 година најбоље процењује шансе Србије.

Србија ће на овом скупу бити представљена као пример добре праксе због спроведених економских реформи.

"Мислим да смо много тога заједнички радили и са ЕБРД, а оно на чему инсистирамо је развој предузетничког духа”", казао је премијер и најавио низ билатералних сусрета, укључцујући и сусрете са лидерима држава региона.

Током одржавања самита, премијер Вучић састаће се са министром спољних послова Велике Британије Филипом Хамондом, замеником помоћника државног секретара САД Хојтом Јием, генералним директором Директората Европске комисије за суседску политику и преговоре о проширењу Кристијаном Данијелсоном и председником ЕБРД-а Сумом Чакрабартијем, наводи се у саопштењу.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар