London: Vučić na Investicionom samit

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije na Investicionom samitu EBRD-a u Londonu, kaže da će glavne teme biti reforme koje Srbija sprovodil, razvoj preduztničkog duha, ali i pitanja bezbednosti i događanja u Libiji.

Srbija 22.02.2016 | 09:15
London: Vučić na Investicionom samit

"“Suština je kako da Srbija nastavi reforme, da ubrzamo reorme, kako da preduzetnički duh razvijamo, kako da privatni sektor razvijamo što je moguće više. Oni znaju da smo mi uradili mnogo stvari, ali mnogo odgovornog posla je još pred nama”", rekao je premijer.

Ono što je, kako kaže, dobra vest je i prisustvo UNKTAD-a, odnosno Konferencije UN za trgovinu i razvoj, koja u poslednjih 15 godina najbolje procenjuje šanse Srbije.

Srbija će na ovom skupu biti predstavljena kao primer dobre prakse zbog sprovedenih ekonomskih reformi.

"Mislim da smo mnogo toga zajednički radili i sa EBRD, a ono na čemu insistiramo je razvoj preduzetničkog duha”", kazao je premijer i najavio niz bilateralnih susreta, uključcujući i susrete sa liderima država regiona.

Tokom održavanja samita, premijer Vučić sastaće se sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Hojtom Jiem, generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom i predsednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem, navodi se u saopštenju.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar