Данас транспорт посмртних остатака

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић је у Триполију, где ће обавити неопходне припреме и сакупити документацију за транспорт посмртних остатака Слађане Станковић и Јовице Степића, данас по подне или увече, објавио је "Блиц".

Србија 22.02.2016 | 08:00
Данас транспорт посмртних остатака

"Састао сам се са представницима власти у Триполију са којима смо претходна три месеца одржавали интензиван контакт и радили на ослобађању Слађане и Јовице. Изашли смо пред њих са два захтева.

Да нам припреме неопходну документацију и учине све како би тела била пребачена у Србију. Рекли смо им и да очекујемо детаљан извештај либијских служби о свему што се догодило пре два дана, као и о свим околностима отмице", рекао је Одаловић за Блиц. Он је казао да је завршено све што се тиче правосудног и медицинског дела.

"Обдукција је готова. Остаје да се заврши технички део. Током ноћи ћемо наставити разговоре с надлежнима за обезбеђивање сагласности за директан лет, будући да је аеродром у Триполију под одређеним санкцијама", навео је Одаловић.

Одаловић је рекао да је Влада Србије контактирала "Ер Србију" и да су у тој компанији спремни да пошаљу свој авион, али да ће то моћи тек уколико стигне дозвола о слетању и полетању из Триполија.

Уколико "Ер Србија" не добије дозволу, онда ће тела бити пребачена либијски авионом. Очекује се да ће авион с посмртним остацима слетети на аеродром у Београду у поподневним или вечерњим сатима, додао је Одаловић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

22.02.2016 08:35

Мрцино тебе сто неизлазис из канцеларије треба послати у Либију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

22.02.2016 09:16

Власти Србије су ово радили и прије.Код НАТО бомбардовања власти су биле обавјестене да це Тв бити бомбардована али су српске власти занемариле и људи су погинули.

ОДГОВОРИТЕ