Danas transport posmrtnih ostataka

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je u Tripoliju, gde će obaviti neophodne pripreme i sakupiti dokumentaciju za transport posmrtnih ostataka Slađane Stanković i Jovice Stepića, danas po podne ili uveče, objavio je "Blic".

Srbija 22.02.2016 | 08:00
Danas transport posmrtnih ostataka

"Sastao sam se sa predstavnicima vlasti u Tripoliju sa kojima smo prethodna tri meseca održavali intenzivan kontakt i radili na oslobađanju Slađane i Jovice. Izašli smo pred njih sa dva zahteva.

Da nam pripreme neophodnu dokumentaciju i učine sve kako bi tela bila prebačena u Srbiju. Rekli smo im i da očekujemo detaljan izveštaj libijskih službi o svemu što se dogodilo pre dva dana, kao i o svim okolnostima otmice", rekao je Odalović za Blic. On je kazao da je završeno sve što se tiče pravosudnog i medicinskog dela.

"Obdukcija je gotova. Ostaje da se završi tehnički deo. Tokom noći ćemo nastaviti razgovore s nadležnima za obezbeđivanje saglasnosti za direktan let, budući da je aerodrom u Tripoliju pod određenim sankcijama", naveo je Odalović.

Odalović je rekao da je Vlada Srbije kontaktirala "Er Srbiju" i da su u toj kompaniji spremni da pošalju svoj avion, ali da će to moći tek ukoliko stigne dozvola o sletanju i poletanju iz Tripolija.

Ukoliko "Er Srbija" ne dobije dozvolu, onda će tela biti prebačena libijski avionom. Očekuje se da će avion s posmrtnim ostacima sleteti na aerodrom u Beogradu u popodnevnim ili večernjim satima, dodao je Odalović.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

22.02.2016 08:35

Mrcino tebe sto neizlazis iz kancelarije treba poslati u Libiju!

ODGOVORITE
Name

zumba

22.02.2016 09:16

Vlasti Srbije su ovo radili i prije.Kod NATO bombardovanja vlasti su bile obavjestene da ce Tv biti bombardovana ali su srpske vlasti zanemarile i ljudi su poginuli.

ODGOVORITE