Мишко најзад подигао пехар: Да се размрда жабокречина!

Утицајни кошаркашки агент блистао је од задовољства док је Мега Лекс, клуб коме је ударио темеље, славио свој први трофеј, освојен у финалу Купа против Партизана.

Кошарка 22.02.2016 | 19:40
Мишко најзад подигао пехар: Да се размрда жабокречина!

И Дејан Милојевић и најбољи играч финала Никола Ивановић и други играчи Меге, пришли су му крај терена недуго после уручења пехара да би се поздравили са њим и да би му предали "Жућкову левицу".

Он је прихватио трофеј, стрпљиво позирао и испунио обећање, предавши Ивановићу зелене наочаре, уз загрљај.

"Мислим да је утакмица била сјајна. Не могу да кажем да је победио бољи тим, али јесте победио храбрији. Партизан је једна лопта делила од победе, али Мега се сваки пут враћала. Победила је већ на традиционални начин, преломивши у последњих пет минута".

"Била је то сјајна кошарка. Ако сте пратили данашња куп такмичења у Немачкој и Турској, то су све биле утакмице са мањим бројем поена. И драго ми је да сам гледао ову утакмицу и да је клуб чије сам темеље поставио, освојио први трофеј", рекао је Ражнатовић новинарима на паркету.

Меч је пратио јако емотивно, навијајући, придижући се са столице, уз повике охрабрења играчима... После много година Куп не одлази у витрине "вечитих" ривала.

Трећи наступ у финалу ипак је био срећан за Мегу.

"Ово је добро за кошарку, да се размрда жабокречина у којој су само 'вечити' ривали освајали. Појавило се нешто ново и другачије, што изазива симпатије јавности и навијача. Овај турнир је добар за српску кошарку, а не само за Мегу".

"Партизан је вечерас одиграо кудикамо боље него у суботу, кад су победили једну од најбољих екипа у Европи. Осећам велико задовољство и срећу. Кључно је то што за неке тимове који пруже шансу двојици или тројици играча од по 19 или 20 година, кажу да они форсирају младе играче. Ова екипа Меге има просек од 20 година и овако нешто заиста никад и нигде нисам видео", додао је.

Какве су амбиције Меге у наставку сезоне?

"Ово није било баш за очекивати. Што сам знао да кажем, отргло се контроли. Оваква победа, пред пет хиљада оваквих навијача, можда и најбољих у Европи уз навијаче Звезде... То је нешто што нам даје за право да са пуно самопоуздања изађемо на терен у Подгорици. До данас сам мислио да су шансе за то минималне, али ово је велика ињекција самопоуздања".

Упитан да ли је о оваквој вечери маштао када је подизао клуб, рекао је да су почетне амбиције увелико превазиђене.

"У то време имао сам катастрофалне односе са ФМП-ом и могу то да слободно назовем мржњом, а не ривалством. Рекао сам им тада: 'Момци, кад добијемо ФМП, тад стављамо кључ', јер нисмо очекивали да можемо да уздигнемо клуб до нивоа да се бори за Звездом и са Партизаном и да осваја трофеје. Да је понуђен улог један на хиљаду да се то догоди, прихватио бих..."

"Овде је традиција да се навија за Звезду и Партизан, али сви они симпатишу и воле Мегу због свих ствари које ови момци доносе - полетну игру, младалачку кошарку, некоментарисање суђења, луде дресове... Није идеја да се клуб на овом заустави, још два трофеја су у игри", амбициозно је најавио Ражнатовић.

На крају, открио је и шта је сарадницима поручио на почетку сезоне.

"Рекао сам им да је циљ да пробамо да оборимо рекорд ове сезоне и да постанемо први клуб који ће имати четири играча на драфту. До сад су рекорди били по три играча, али доласком Зупца би и то могло да се измени и то ме чини јако поносним и остаће за вјек и вјеков и мислим да нећу доживети да тај евентуални рекорд падне. Буран период је пред нама. Одушевљен сам и зато сада можда и мало дуже говорим...", додао је први човек агенције "Беобаскет", чије је име синоним за КК Мега Лекс. И обрнуто.

Коментари / 0

Оставите коментар