Miško najzad podigao pehar: Da se razmrda žabokrečina!

Uticajni košarkaški agent blistao je od zadovoljstva dok je Mega Leks, klub kome je udario temelje, slavio svoj prvi trofej, osvojen u finalu Kupa protiv Partizana.

Košarka 22.02.2016 | 19:40
Miško najzad podigao pehar: Da se razmrda žabokrečina!

I Dejan Milojević i najbolji igrač finala Nikola Ivanović i drugi igrači Mege, prišli su mu kraj terena nedugo posle uručenja pehara da bi se pozdravili sa njim i da bi mu predali "Žućkovu levicu".

On je prihvatio trofej, strpljivo pozirao i ispunio obećanje, predavši Ivanoviću zelene naočare, uz zagrljaj.

"Mislim da je utakmica bila sjajna. Ne mogu da kažem da je pobedio bolji tim, ali jeste pobedio hrabriji. Partizan je jedna lopta delila od pobede, ali Mega se svaki put vraćala. Pobedila je već na tradicionalni način, prelomivši u poslednjih pet minuta".

"Bila je to sjajna košarka. Ako ste pratili današnja kup takmičenja u Nemačkoj i Turskoj, to su sve bile utakmice sa manjim brojem poena. I drago mi je da sam gledao ovu utakmicu i da je klub čije sam temelje postavio, osvojio prvi trofej", rekao je Ražnatović novinarima na parketu.

Meč je pratio jako emotivno, navijajući, pridižući se sa stolice, uz povike ohrabrenja igračima... Posle mnogo godina Kup ne odlazi u vitrine "večitih" rivala.

Treći nastup u finalu ipak je bio srećan za Megu.

"Ovo je dobro za košarku, da se razmrda žabokrečina u kojoj su samo 'večiti' rivali osvajali. Pojavilo se nešto novo i drugačije, što izaziva simpatije javnosti i navijača. Ovaj turnir je dobar za srpsku košarku, a ne samo za Megu".

"Partizan je večeras odigrao kudikamo bolje nego u subotu, kad su pobedili jednu od najboljih ekipa u Evropi. Osećam veliko zadovoljstvo i sreću. Ključno je to što za neke timove koji pruže šansu dvojici ili trojici igrača od po 19 ili 20 godina, kažu da oni forsiraju mlade igrače. Ova ekipa Mege ima prosek od 20 godina i ovako nešto zaista nikad i nigde nisam video", dodao je.

Kakve su ambicije Mege u nastavku sezone?

"Ovo nije bilo baš za očekivati. Što sam znao da kažem, otrglo se kontroli. Ovakva pobeda, pred pet hiljada ovakvih navijača, možda i najboljih u Evropi uz navijače Zvezde... To je nešto što nam daje za pravo da sa puno samopouzdanja izađemo na teren u Podgorici. Do danas sam mislio da su šanse za to minimalne, ali ovo je velika injekcija samopouzdanja".

Upitan da li je o ovakvoj večeri maštao kada je podizao klub, rekao je da su početne ambicije uveliko prevaziđene.

"U to vreme imao sam katastrofalne odnose sa FMP-om i mogu to da slobodno nazovem mržnjom, a ne rivalstvom. Rekao sam im tada: 'Momci, kad dobijemo FMP, tad stavljamo ključ', jer nismo očekivali da možemo da uzdignemo klub do nivoa da se bori za Zvezdom i sa Partizanom i da osvaja trofeje. Da je ponuđen ulog jedan na hiljadu da se to dogodi, prihvatio bih..."

"Ovde je tradicija da se navija za Zvezdu i Partizan, ali svi oni simpatišu i vole Megu zbog svih stvari koje ovi momci donose - poletnu igru, mladalačku košarku, nekomentarisanje suđenja, lude dresove... Nije ideja da se klub na ovom zaustavi, još dva trofeja su u igri", ambiciozno je najavio Ražnatović.

Na kraju, otkrio je i šta je saradnicima poručio na početku sezone.

"Rekao sam im da je cilj da probamo da oborimo rekord ove sezone i da postanemo prvi klub koji će imati četiri igrača na draftu. Do sad su rekordi bili po tri igrača, ali dolaskom Zupca bi i to moglo da se izmeni i to me čini jako ponosnim i ostaće za vjek i vjekov i mislim da neću doživeti da taj eventualni rekord padne. Buran period je pred nama. Oduševljen sam i zato sada možda i malo duže govorim...", dodao je prvi čovek agencije "Beobasket", čije je ime sinonim za KK Mega Leks. I obrnuto.

Komentari / 0

Ostavite komentar