КРК - реакције тренера; Милоју криво због кума! Џикић: Милоје је ''упорна мазга''!

Тренер Партизана Александар Џикић изјавио је да нема објашњење за грешке у финишу финала Купа Радивоја Кораћа, у коме је тријумфовао Мега Лекс. Тренер Мега Лекса каже да је тријумф у Купу Кораћа "награда за труд, од кошаркашког инжењера".

Кошарка 22.02.2016 | 13:00
КРК - реакције тренера; Милоју криво због кума! Џикић: Милоје је ''упорна мазга''!

Тренер Партизана на сликовит начин покушао је да објасни карактер свог колеге са клупе Меге, Дејана Милојевића.

Веома сморен.

Такав се појавио Александар Џикић пред новинарима после исцрпљујућег и за гледање, а тек вођење и играње, финала Купа Радивоја Кораћа за сезону 2015/16.

Он је био тај који је морао да пружи руку бољем и честита – како каже – упорној мазгетини.

Тренер црно-белих овако је описао карактер свог колеге са клупе Мега Лекса, Дејана Милојевића, који је после два драматична пораза у финалима Купа, од Црвене звезде, дошао и трећи пут на завршни турнир и – освојио га!

"Честитам Меги на освојеном Купу", рекао је Џикић, који је у јако кратком периоду успео да извуче Партизан из борбе за опстанак у АБА лиги и доведе га на "пар лопти" од првог трофеја у сезони.

"Конторлисали смо добар део утакмице и последњих неколико минута из непознатих разлога дозволили два неконтролисана шута Ивановићу и Николићу. То су играчи које смо подвукли као најопасније шутере противника. Ипак смо успели да их на плус пет оставимо два пута саме", рекао је и заћутао.

На питање да ли има "емотивну" поруку за колегу Милојевића, рекао је...

"Како мислиш емотивну? Ма дај..."

Онда је, ипак, дао кратак коментар...

"Постоји континуитет идеје и континуитет... Да ти преведем на српски. То је тако мазгетина једна упорна, да ти не можеш да верујеш. Натерао је своје момке да играју као што играју", рекао је Џикић и стога...

"Замерам мојима што нису препознали моменат када је утакмица ушла у бонус. Још нисмо ушли у аутоматизме да то само препознајемо. Пожурили смо два-три пута, просто нас је повукло. Грешке су такве какве су, ми ћемо да их лоцирамо, признамо сами себи, нема шта да се лажемо", био је искрен до краја.

"Можда смо се мало заљубили у три поена у моментима када су они већ били у бонусу. Изабрали смо да шутирамо преко руке, безвезе. Да су ушле вероватно бисмо славили неке играче. Изгубили смо и то је то. Настављамо даље..."

Да ли је Дарел Вилијамс био штетан више него користан?

Узвратио је контрапитањем...

"Шта ти се није свидело вечерас?", после чега се Милојевић убацио да коментаром да је "питање без везе, јер Џиле неће говорити против својих играча".

"Не видим да је Вилијамс грешио толико да упиреш прстом у њега", било је последње што је Џикић рекао.

Тренер Мега Лекса каже да је тријумф у Купу Кораћа "награда за труд, од кошаркашког инжењера".

Дејан Милојевић у финалу Купа Радивоја Кораћа се намерио на венчаног кума Александра Џикића и са својим тимом победио њега и Партизан - 85:80.

Трофеј би у много тешкој сезони дошао црно-белима као мелем на рану, али екипа Мега Лекса је успела да у трећем узастопном финалу коначно оствари велики циљ.

"Овај тријумф је награда за рад и добре партије током читаве сезоне. Награђени смо од кошаркашког инжењера, оног горе, за сав труд", рекао је Милојевић и додао:

"Утакмица је била лепа, стварно ми је жао што обојица нисмо могли да победимо. Џиле ради одличан посао са Партизаном и криво ми је што нема трофеј, а опет, драго ми је што сам победио. Надам се да неће изгубити још пуно финала у животу, наравно против других тренера".

Према речима Милојевића, Партизан је контролисао утакмицу, иако је она играна у ритму који одговара Меги.

"И ми и они смо доста погађали и публика је имала шта да види. У кључним моментима смо искористили њихове две грешке, погодили два шута и Партизан није имао времена да се врати. Екипа је била смирена, сталожена и исплатило нам се. То је спорт, имали смо мало више спортске среће и заслужено освојили трофеј".

Упитан да ли је ова победа потврда Мегиног кошаркашког сазревања, рекао је да још не може позитивно да одговори.

"Мењамо по осам-девет играча сваке године. Играли смо три финала Купа, а из првог није остао ниједан играч...".

"Ово је права атмосфера, у којој играчи сазревају. Французима је требало пет минута да се опасуље када су осетили атмосферу. Ово су ствари због којих радимо овај посао", завршио је Дејан Милојевић.

Један од најбољих у екипи Меге, крилни центар Данило Николић, на конференцији је рекао да је одиграна "сјајна утакмица у сјајној атмосфери".

"Играли смо одлично, и они и ми, али смо показали квалитет и да можемо да добијемо увек када играмо одбрану како умемо. Надам се да нам ово неће бити једини трофеј ове године".

Коментари / 0

Оставите коментар