KRK - reakcije trenera; Miloju krivo zbog kuma! Džikić: Miloje je ''uporna mazga''!

Trener Partizana Aleksandar Džikić izjavio je da nema objašnjenje za greške u finišu finala Kupa Radivoja Koraća, u kome je trijumfovao Mega Leks. Trener Mega Leksa kaže da je trijumf u Kupu Koraća "nagrada za trud, od košarkaškog inženjera".

Košarka 22.02.2016 | 13:00
KRK - reakcije trenera; Miloju krivo zbog kuma! Džikić: Miloje je ''uporna mazga''!

Trener Partizana na slikovit način pokušao je da objasni karakter svog kolege sa klupe Mege, Dejana Milojevića.

Veoma smoren.

Takav se pojavio Aleksandar Džikić pred novinarima posle iscrpljujućeg i za gledanje, a tek vođenje i igranje, finala Kupa Radivoja Koraća za sezonu 2015/16.

On je bio taj koji je morao da pruži ruku boljem i čestita – kako kaže – upornoj mazgetini.

Trener crno-belih ovako je opisao karakter svog kolege sa klupe Mega Leksa, Dejana Milojevića, koji je posle dva dramatična poraza u finalima Kupa, od Crvene zvezde, došao i treći put na završni turnir i – osvojio ga!

"Čestitam Megi na osvojenom Kupu", rekao je Džikić, koji je u jako kratkom periodu uspeo da izvuče Partizan iz borbe za opstanak u ABA ligi i dovede ga na "par lopti" od prvog trofeja u sezoni.

"Kontorlisali smo dobar deo utakmice i poslednjih nekoliko minuta iz nepoznatih razloga dozvolili dva nekontrolisana šuta Ivanoviću i Nikoliću. To su igrači koje smo podvukli kao najopasnije šutere protivnika. Ipak smo uspeli da ih na plus pet ostavimo dva puta same", rekao je i zaćutao.

Na pitanje da li ima "emotivnu" poruku za kolegu Milojevića, rekao je...

"Kako misliš emotivnu? Ma daj..."

Onda je, ipak, dao kratak komentar...

"Postoji kontinuitet ideje i kontinuitet... Da ti prevedem na srpski. To je tako mazgetina jedna uporna, da ti ne možeš da veruješ. Naterao je svoje momke da igraju kao što igraju", rekao je Džikić i stoga...

"Zameram mojima što nisu prepoznali momenat kada je utakmica ušla u bonus. Još nismo ušli u automatizme da to samo prepoznajemo. Požurili smo dva-tri puta, prosto nas je povuklo. Greške su takve kakve su, mi ćemo da ih lociramo, priznamo sami sebi, nema šta da se lažemo", bio je iskren do kraja.

"Možda smo se malo zaljubili u tri poena u momentima kada su oni već bili u bonusu. Izabrali smo da šutiramo preko ruke, bezveze. Da su ušle verovatno bismo slavili neke igrače. Izgubili smo i to je to. Nastavljamo dalje..."

Da li je Darel Vilijams bio štetan više nego koristan?

Uzvratio je kontrapitanjem...

"Šta ti se nije svidelo večeras?", posle čega se Milojević ubacio da komentarom da je "pitanje bez veze, jer Džile neće govoriti protiv svojih igrača".

"Ne vidim da je Vilijams grešio toliko da upireš prstom u njega", bilo je poslednje što je Džikić rekao.

Trener Mega Leksa kaže da je trijumf u Kupu Koraća "nagrada za trud, od košarkaškog inženjera".

Dejan Milojević u finalu Kupa Radivoja Koraća se namerio na venčanog kuma Aleksandra Džikića i sa svojim timom pobedio njega i Partizan - 85:80.

Trofej bi u mnogo teškoj sezoni došao crno-belima kao melem na ranu, ali ekipa Mega Leksa je uspela da u trećem uzastopnom finalu konačno ostvari veliki cilj.

"Ovaj trijumf je nagrada za rad i dobre partije tokom čitave sezone. Nagrađeni smo od košarkaškog inženjera, onog gore, za sav trud", rekao je Milojević i dodao:

"Utakmica je bila lepa, stvarno mi je žao što obojica nismo mogli da pobedimo. Džile radi odličan posao sa Partizanom i krivo mi je što nema trofej, a opet, drago mi je što sam pobedio. Nadam se da neće izgubiti još puno finala u životu, naravno protiv drugih trenera".

Prema rečima Milojevića, Partizan je kontrolisao utakmicu, iako je ona igrana u ritmu koji odgovara Megi.

"I mi i oni smo dosta pogađali i publika je imala šta da vidi. U ključnim momentima smo iskoristili njihove dve greške, pogodili dva šuta i Partizan nije imao vremena da se vrati. Ekipa je bila smirena, staložena i isplatilo nam se. To je sport, imali smo malo više sportske sreće i zasluženo osvojili trofej".

Upitan da li je ova pobeda potvrda Meginog košarkaškog sazrevanja, rekao je da još ne može pozitivno da odgovori.

"Menjamo po osam-devet igrača svake godine. Igrali smo tri finala Kupa, a iz prvog nije ostao nijedan igrač...".

"Ovo je prava atmosfera, u kojoj igrači sazrevaju. Francuzima je trebalo pet minuta da se opasulje kada su osetili atmosferu. Ovo su stvari zbog kojih radimo ovaj posao", završio je Dejan Milojević.

Jedan od najboljih u ekipi Mege, krilni centar Danilo Nikolić, na konferenciji je rekao da je odigrana "sjajna utakmica u sjajnoj atmosferi".

"Igrali smo odlično, i oni i mi, ali smo pokazali kvalitet i da možemo da dobijemo uvek kada igramo odbranu kako umemo. Nadam se da nam ovo neće biti jedini trofej ove godine".

Komentari / 0

Ostavite komentar