Богдановић тројком уз звук сирене донио Куп Фенеру!

Богдан Богдановић донео је Фенербахчеу трофеј Купа Турске тројком уз звук сирене!

Кошарка 22.02.2016 | 09:00
Богдановић тројком уз звук сирене донио Куп Фенеру!

Бивши кошаркаш Партизана доминирао је у финалу против Дарушафаке постигавши 21 поен уз 4 скока за победу 67:65.

Након што је Луиђи Датоме промашио шут на осам секунди пре краја, Екпе Јудо хвата лопту у нападу, а играчи Дарушафаке избацују у аут, Датоме проналази Богдановића у левом углу, он са два лажњака вара Реџија Рединга, те погађа тројку за ерупцију одушевљења својих саиграча.

Српског препрезентативца сјајно је пратио још један херој "гробара" Јан Весели са 14 поена, 9 скокова и 3 асистенције, док је Никола Калинић постигао два поена уз скок.

По осам поена постигли су Боби Диксон и Луиђи Датоме, док је Јудо убацио тек пет уз 7 скокова. Дарушафаку је предводио Манучар Маркоишвили са 15 поена и 4 скока, док је 15 додао несуђени херој Скоти Вилбекин.

Дарушафака је била на корак од првог трофеја после 54 године јер је Скоти Вилбекин погодио за 65:54 на 15 секунди пре краја, а потом је Луиђи Датоме осам секунди пре финиша промашио.

Међутим, Екпе Јудо хвата лопту у нападу, а након аута искод коша, Богдановић уз звук сирене спасава Фенер дебакла јер је тим Жељка Обрадовића до тог тренутка имао само осам поена у последњој четвртини.

Фенер је освојио пети Куп у историји, први после три године паузе.

Коментари / 0

Оставите коментар