Bogdanović trojkom uz zvuk sirene donio Kup Feneru!

Bogdan Bogdanović doneo je Fenerbahčeu trofej Kupa Turske trojkom uz zvuk sirene!

Košarka 22.02.2016 | 09:00
Bogdanović trojkom uz zvuk sirene donio Kup Feneru!

Bivši košarkaš Partizana dominirao je u finalu protiv Darušafake postigavši 21 poen uz 4 skoka za pobedu 67:65.

Nakon što je Luiđi Datome promašio šut na osam sekundi pre kraja, Ekpe Judo hvata loptu u napadu, a igrači Darušafake izbacuju u aut, Datome pronalazi Bogdanovića u levom uglu, on sa dva lažnjaka vara Redžija Redinga, te pogađa trojku za erupciju oduševljenja svojih saigrača.

Srpskog preprezentativca sjajno je pratio još jedan heroj "grobara" Jan Veseli sa 14 poena, 9 skokova i 3 asistencije, dok je Nikola Kalinić postigao dva poena uz skok.

Po osam poena postigli su Bobi Dikson i Luiđi Datome, dok je Judo ubacio tek pet uz 7 skokova. Darušafaku je predvodio Manučar Markoišvili sa 15 poena i 4 skoka, dok je 15 dodao nesuđeni heroj Skoti Vilbekin.

Darušafaka je bila na korak od prvog trofeja posle 54 godine jer je Skoti Vilbekin pogodio za 65:54 na 15 sekundi pre kraja, a potom je Luiđi Datome osam sekundi pre finiša promašio.

Međutim, Ekpe Judo hvata loptu u napadu, a nakon auta iskod koša, Bogdanović uz zvuk sirene spasava Fener debakla jer je tim Željka Obradovića do tog trenutka imao samo osam poena u poslednjoj četvrtini.

Fener je osvojio peti Kup u istoriji, prvi posle tri godine pauze.

Komentari / 0

Ostavite komentar