ФА Куп: Челси разбио Сити, иде сад на Евертон, испао Тотенхем!

Убедљиве победе Челсија и Вест Хема, те елиминација конкурената за титулу у Премијер лиги Манчестер Ситија и Тотенхема, обележили су осмину финала ФА Купа. 

Фудбал 21.02.2016 | 22:45
ФА Куп: Челси разбио Сити, иде сад на Евертон, испао Тотенхем!

Дан је обележио Челси који је декласирао комбиновани тим Ситија са 5:1 на Стамфорд Бриџу и најавио повратак шампиона.

Истим резултатом Вест Хем је разбио Блекбурн у гостима, док је Кристал Палас изненадио Тотенхем на Вајт Харт Лејну минималним резултатом.

Челси је одиграо меч сезоне и у потпуности надиграо Сити, који је као и Тотенхем у комбинованом саставу очигледно жртвовао ФА Куп због борбе за титулу у Премијер лиги.

Тим Гуса Хидинка је подсетио на игру из прошле сезоне те предвођен расположеним Вилијаном, Азаром и Костом доминирао на Бриџу. Бранислав Ивановић је одиграо цео меч као штопер, док је Немања Матић добио шансу тек у последњих осам минута.

Домаћин је повео у 35. минуту после акције Азара и Косте, да би два минута касније изједначио Фаупала. У другом полувремену уследила је рапсодија "плаваца", ређале су се шансе, али и погоци Вилијана, после нове асистенције Азара, Кејхила и коначно сјајног Белгијанца.

Петнаест минута пре краја Оскар је промашио пенал, али је госта из Манчестера коначно нокаутирао Траоре минут пре краја меча.

Велики тријумф Паласу у северном Лондону донео је Кели у надокнади првог полувремена. Тотенхем је доминирао, имао 20-ак шутева, али Кејн није успео уз подршку резервиста да пронађе пут до мреже Хенесија.

Још један фантастичан меч одиграо је Вест Хем, који је лако славио у Блекбурну. Тим Славена Билића није посустао ни након примљеног гола у 20 минуту преко Маршала, уследио је експресан преокрет преко Мозеса и Пајеа, који је након два поготка Еменикеа у другом делу ставио тачну на меч у надокнади времена.

Осмину финала ФА Купа у понедељак ће закључити гостовање Манчестер Јунајтеда једном трећелигашу у овој фази Шрузбери Тауну.

ФА Куп, осмина финала:
Арсенал – Хал 0:0*
Рединг – Вест Бромвич 3:1
Вотфорд – Лидс 1:0
Борнмут – Евертон 0:2
Блекбурн – Вест Хем 1:5
Тотенхем – Кристал Палас 0:1
Челси – М. Сити 5:1

понедељак Шрузбери – М. Јунајтед

* Играће реванш

Коментари / 0

Оставите коментар