FA Kup: Čelsi razbio Siti, ide sad na Everton, ispao Totenhem!

Ubedljive pobede Čelsija i Vest Hema, te eliminacija konkurenata za titulu u Premijer ligi Mančester Sitija i Totenhema, obeležili su osminu finala FA Kupa. 

Fudbal 21.02.2016 | 22:45
FA Kup: Čelsi razbio Siti, ide sad na Everton, ispao Totenhem!

Dan je obeležio Čelsi koji je deklasirao kombinovani tim Sitija sa 5:1 na Stamford Bridžu i najavio povratak šampiona.

Istim rezultatom Vest Hem je razbio Blekburn u gostima, dok je Kristal Palas iznenadio Totenhem na Vajt Hart Lejnu minimalnim rezultatom.

Čelsi je odigrao meč sezone i u potpunosti nadigrao Siti, koji je kao i Totenhem u kombinovanom sastavu očigledno žrtvovao FA Kup zbog borbe za titulu u Premijer ligi.

Tim Gusa Hidinka je podsetio na igru iz prošle sezone te predvođen raspoloženim Vilijanom, Azarom i Kostom dominirao na Bridžu. Branislav Ivanović je odigrao ceo meč kao štoper, dok je Nemanja Matić dobio šansu tek u poslednjih osam minuta.

Domaćin je poveo u 35. minutu posle akcije Azara i Koste, da bi dva minuta kasnije izjednačio Faupala. U drugom poluvremenu usledila je rapsodija "plavaca", ređale su se šanse, ali i pogoci Vilijana, posle nove asistencije Azara, Kejhila i konačno sjajnog Belgijanca.

Petnaest minuta pre kraja Oskar je promašio penal, ali je gosta iz Mančestera konačno nokautirao Traore minut pre kraja meča.

Veliki trijumf Palasu u severnom Londonu doneo je Keli u nadoknadi prvog poluvremena. Totenhem je dominirao, imao 20-ak šuteva, ali Kejn nije uspeo uz podršku rezervista da pronađe put do mreže Henesija.

Još jedan fantastičan meč odigrao je Vest Hem, koji je lako slavio u Blekburnu. Tim Slavena Bilića nije posustao ni nakon primljenog gola u 20 minutu preko Maršala, usledio je ekspresan preokret preko Mozesa i Pajea, koji je nakon dva pogotka Emenikea u drugom delu stavio tačnu na meč u nadoknadi vremena.

Osminu finala FA Kupa u ponedeljak će zaključiti gostovanje Mančester Junajteda jednom trećeligašu u ovoj fazi Šruzberi Taunu.

FA Kup, osmina finala:
Arsenal – Hal 0:0*
Reding – Vest Bromvič 3:1
Votford – Lids 1:0
Bornmut – Everton 0:2
Blekburn – Vest Hem 1:5
Totenhem – Kristal Palas 0:1
Čelsi – M. Siti 5:1

ponedeljak Šruzberi – M. Junajted

* Igraće revanš

Komentari / 0

Ostavite komentar