Ко то пријети убиством ћерки Сергеја Лаврова?

Руске тајне службе су себи поставиле задатак да открију ко је наручио ликвидацију ћерке и зета министра спољних послова РФ Сергеја Лаврова. Ради ли се о неукусној шали или је заиста неко заинтересован да се убије познати млади брачни пар тек се треба разјаснити.

Свијет 21.02.2016 | 19:52
Ко то пријети убиством ћерки Сергеја Лаврова?

Један од најчитанијих руских сајтова ,,газета.ру,, објавио је дугачак текст у коме се тврди да је познати плаћени убица Алексеј Шерстобитов чији је надимак ,,Љоша солдат,, добио писмо у коме је ,,наруџба,, да се ликвидирају бизнисмен Александар Винокуров и његова супруга Јекатерина која је иначе ћерка јединица руског министра спољних послова.

Јекатерина је рођена у Њујорку када јој је отац службовао у ОУН. Кад је Сергеј Лавров 2004. године именован за министра спољних послова и заједно са супругом се вратио у Москву Јекатерина је остала да студира политикологију на Колубијском универзитету. Касније је магистрарала у Лондону где је добила нова знања из економије.

Сада је Јекатерина један од директора куће Кристи ,,Цхристие,, у Русији а преокупација су јој вредне слике. Њен муж Александар Винокуров је 2014. постао председник инвестиционог одељења ,,Алфа – Групе. Он и отац Семјон Винокуров су власници фабрике за паковање и дистрибуцију лекова у Кургану.

Чак ако полиција утврди да је ,,наруџбу,, послао неки ,,шаљивџија,, ако га се пронађе њему прети велика казна. Полициски извор је казао новинару ,,газете. ру,, да је наруџба за убиство стигла Алексеју Шерстобитову на његов сајт. Неки Сергеј Николајев који је потписао писмо нуди фантастичну суму убици који се иначе налази у затвору. За органиозацију тог убиства би као награду требао добити чак 500 милиона долара. Иначе то писмо је послато са адресе сергеј.николајев@yандеx.ру.

Новинар ,,газете.ру,, каже да је могуће да је наруџбу плаћеном убици који сада робија највероватније послала нека умоболна особа. Али без обзира на то Федерална слуба безбедности бивши КГБ је дужна да провери сваку претњу која стигне на адресу руских руководиоца, а у овом случају ћерке министра спољних послова

Ако је писмо написао неки умоболник мораће да прође психијатриску експертизу. Адвокати плаћеног убице ,,Љоше солдата,, који је у затвору написао две књиге тврде да је такво писмо њихов штићеник добио први пут. До сада је углавном добијао писма и разне поруке у којима му усамљене млађе даме, али и оне средњих година жељне авантура нуде не само секс већ и брак. Има и оних који Алексеју Шерстобитову нуде да сниме филм, а сценарио би биле његове књиге.

Убица постао писац

Плаћени убица Алексеј Шерстобитов (49) постао је познат по томе што је признао 2008 да је починио 12 убистава. Бранио се да је морао да убија да би себи сачувао живот. Осуђен је на 23 године затвора. У затвору је написао два тома аутобиографске књиге ,,Ликвидатор,, а недавно је изашла и трећа његова књига ,,Ђавоља кожа,,.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 0

Оставите коментар